Annebet Beerman: “Soms zijn wij net een mannenteam”

Annebet is de trotse aanvoerster van het verrassende Hurley. Afgelopen zondag speelde haar team tegen koploper SCHC, wat op papier als een topper gezien mocht worden. Ze verloren de wedstrijd met 3-0, maar dat was geen schande. SCHC is op dit moment gewoon dé ploeg in vorm.  Ik sprak de volgende dag met Annebet over onder andere de wedstrijd en het geheim van Hurley dames 1.

Zijn jullie de wedstrijd tegen SCHC anders ingegaan dan bij andere wedstrijden? Het is toch de ploeg in vorm en koploper.
Nee, onze voorbereiding was hetzelfde, maar ik merkte wel dat wij wat angstig waren. We keken toch best een beetje tegen hen op en zo begonnen we de wedstrijd ook. We speelden met te veel respect voor de tegenstander. Hierdoor vergaten wij ons eigen spel te spelen en kreeg SCHC veel kansen. Gelukkig voor ons dat zij de kansen niet allemaal wisten te benutten.
In de 2e helft hebben we het gevoel van ons af weten te schudden en hebben we gevochten voor wat we waard waren. We verloren de wedstrijd weliswaar met 3-0, maar liepen met een opgeheven hoofd van het veld af. 3-0 Valt toch nog mee als ik andere uitslagen van SCHC vergelijk, zoals tegen Klein Zwitserland (7-0) en HGC (9-1). Ik vind dat SCHC op dit moment de beste tegenstander is die wij zijn tegengekomen. Ze zijn zo ontzettend snel en dynamisch.

Merk je al dat jullie zo langzamerhand van jullie titel ´Underdog´ afkomen?
Ik denk dat we de titel Underdog nog steeds hebben, maar op een gegeven moment zal dat wel moeten verdwijnen. We hebben nu 4x gewonnen en 1x gelijkgespeeld en dat is geen toeval meer. We weten goed waar we mee bezig zijn en doen niet zomaar iets, dus de behaalde punten zijn geen gelukjes. Wij zien onszelf niet meer echt als een Underdog, maar we moeten wel wat meer vertrouwen in onszelf gaan krijgen.


Wat is jullie geheim? Hoe komt het dat jullie zo lekker draaien?
Ik denk dat het belangrijk is dat dit team geen zwakke schakels heeft, maar ook geen uitblinkers. De mix in ons team is perfect en alles klopt gewoon. De sfeer is ook super goed. We hebben nooit gezeik met elkaar. De mentaliteit binnen ons team lijkt soms een beetje op de mentaliteit van een mannenteam. In het veld kunnen we ontzettend hard naar elkaar zijn, maar zodra we het veld aflopen is het weer helemaal gezellig. We trekken alles van elkaar. Dat zie je toch niet vaak bij damesteams.

Twee jaar geleden zijn jullie gepromoveerd naar de Hoofdklasse door in de play offs Bloemendaal en Forward te verslaan. Jammer genoeg degradeerden jullie meteen weer. Wat is tot nu toe het grootste verschil met 2 jaar geleden?
Twee jaar geleden waren we nog niet echt een team. Dat zijn wij nu wel. We zijn veel meer op elkaar ingespeeld en hebben meer ervaring. Ook is de kwaliteit dit jaar beter. Als wij nu doorwisselen blijft de kwaliteit hetzelfde. Dat was 2 jaar geleden nog niet zo. Dan kwam er wel eens een minder goede speelster in het veld. Maar onze grootste kracht is het sterke teamgevoel. We willen voor elkaar vechten en de sfeer is ontzettend goed. Dit is wat ons zo sterk maakt op dit moment.

In de voorbereiding heeft jullie coach Eric van der Pol het stokje overgedragen aan Rik Mathijssen. Heeft die wissel er misschien ook wat mee te maken dat jullie zo goed draaien dit seizoen?
Het vertrek van Eric was best emotioneel. We hebben allemaal wel een traantje gelaten. Hij is een ontzettend lieve en belangrijke coach voor ons geweest, maar het was tijd om een nieuwe weg in te slaan. En ik moet zeggen dat de wissel het team goed heeft gedaan. Rik is iets strenger dan Eric en is analytisch heel erg sterk. Hij weet heel erg goed wat hij wil en kan dat duidelijk aan ons overbrengen.  Ook zijn de trainingen zwaarder geworden. Ons doel is om ons te handhaven in de Hoofdklasse en ik weet zeker dat hij daar voor kan zorgen.

Aankomende woensdagavond speelt Annebet met Hurley de stadsderby en topper tegen Amsterdam. De wedstrijd begint om half 9.

Geschreven door: Lisette Schmidt

Reageer