Miek van Geenhuizen: “Ik heb er niets mee te maken”

Het HDM van Miek van Geenhuizen maakt momenteel geen makkelijke tijd door. De afgelopen vier wedstrijden werden verloren en hun coach Wessel Verhoeff stapte plotseling op. Vanavond speelden de blauw wit gestreepten in het Amsterdamse Bos tegen opponent Pinoké. Maar ook op deze koude woensdagavond kon HDM geen drie punten mee terug nemen naar Den Haag. Na afloop van de wedstrijd sprak ik met Miek over onder andere de nederlaag en het gespeculeer over het vertrek van Verhoeff.


Balen, hé? Weer verloren…
Ja, dat is zeker balen. Vooral omdat dit echt niet nodig was geweest. Ik vond dat wij het betere van het spel hadden vanavond. Met name in de eerste helft hadden wij veel mooie combinaties, haalden wij corners en creëerden wij kansen. Wij hadden het de eerste helft moeten afmaken, maar dat gebeurt dan niet. De tweede helft hebben wij eigenlijk ook alleen maar op hun helft gespeeld, maar Pinoké wist twee keer te scoren uit twee doorgeschoten ballen. Zonde.

Geeft deze wedstrijd jullie ondanks het eindresultaat een goed uitgangspunt voor aanstaande zondag tegen Rotterdam?
Ja, ik vind dat wij uit deze wedstrijd vertrouwen moeten putten. We hebben goed gespeeld, alleen is de uitslag niet onze kant op gevallen. We moeten gewoon meer gaan scoren. Daar was deze wedstrijd een bewijs van. We hebben zondag zeker kans. Van de `kleintjes´ moeten wij gaan winnen.

Over de `kleintjes´gesproken, afgelopen seizoen heb je de overstap gemaakt van het `grote´ Laren naar het `kleinere´ HDM. Heb je het naar je zin in Den Haag?
Ja, zeker! HDM bevalt me tot nu toe erg goed. Het is een gezellige club en de mensen zijn ontzettend betrokken. Dat uit zich bijvoorbeeld in de hoeveelheid toeschouwers langs de lijn. Ik ben erg blij met deze overstap.

Wat was uiteindelijk jouw reden om naar HDM te komen?
Een nieuwe uitdaging. Ik wilde een keer de competitie vanuit een ander perspectief zien. Voorheen wist ik al aan het begin van een seizoen dat we de finale om het landskampioenschap zouden gaan halen. Het is natuurlijk een voorrecht om zoveel finales gespeeld te hebben, maar ik was toe aan iets nieuws. Ik wilde een andere rol binnen een team spelen, een team kunnen optrekken naar een hoger niveau. Daarnaast was ik altijd al van plan om naar Den Haag te verhuizen.

Een paar weken geleden is jullie coach Wessel Verhoeff opgestapt. In de wandelgangen wordt gespeculeerd dat jij de aanleiding zou zijn geweest van zijn vertrek. Wat is hier van waar?
Ik vind dit erg vervelend. Ik ben namelijk niet de reden dat Wessel Verhoeff is opgestapt. Ik werd op de dag dat hij opstapte gebeld en was erg verrast. Ik vind het vervelend voor Wessel, maar ik wist van niets. Ik heb er met hem ook nooit een gesprek over gehad.

Je hebt in het verleden een aantal aanvaringen met coaches gehad. Begrijp je dat mensen daardoor snel de link leggen dat jij de aanleiding zou zijn geweest?
Iedereen weet natuurlijk dat ik problemen heb gehad met oud-Amsterdam coach Robbert Paul Aalbregt en Herman Kruis, dus ik snap wel dat de link gelegd wordt. Ik heb nou eenmaal die reputatie, maar mensen kennen de ins en outs niet. Het is zo makkelijk om mij dan in een hokje te plaatsen.

Nu ook bondscoach Herman Kruis weg is, ligt de weg naar Oranje voor jou weer open?
Ja, ik sta zeker open voor een nieuw Oranje avontuur. Ik ben nog ambitieus genoeg om daar voor te gaan. Ik moet dan alleen nog wat aan mijn conditie gaan doen, haha.

Geschreven door: Lisette Schmidt

Comments (2)

  1. Misschien moet van Geenhuizen dan wel veel aan haar conditie doen… hmm je kan je plek niet zo maar terug eisen op behaalde prestaties van voorheen. Bewijzen in de competitie, zoals andere meiden dat ook moeten doen. Zag bij Pinoke betere middenvelders dan MvG

  2. Als je bijna 29 jaar bent, een staat van dienst van vijf hoofdklasseclubs achter je hebt liggen (OZ, Den Bosch, Amsterdam en Laren), een aantal ‘coaches’ hebt versleten waaronder een bondscoach, dan lijken de kansen om voor Oranje geselecteerd te worden door de KNHB, zeker als we het verjongingsproces in ogenschouw nemen, volgens mij niet al te groot.

Reageer