Investec Cup: Oranje in halve eindstrijd


De Nederlandse hockeysters hebben donderdag ook hun tweede duel van het zeslandentoernooi in Londen gewonnen. Mede dankzij drie treffers van Kelly Jonker werd Ierland met 5-0 verslagen. Oranje heeft zich daardoor geplaatst voor de halve finales.
De andere doelpunten voor de ploeg van coach Max Caldas werden gemaakt door Marilyn Agliotti en Ellen Hoog. Aanvoerster Maartje Paumen zat met Floortje Engels op de tribune. Eerder won de ploeg al met 2-1 van Australië.
Nederland zal het opnemen tegen het Zuid-Afrika van Giles Bonnet. Zuid-Afrika werd eerste in de poule voor Duitsland. De andere halve finale wordt gespeeld tussen Duitsland en Australië, dat tweede werd in de poule met Nederland.

Comments (7)

 1. Hopen maar dat caldas niet hetzelfde denkt als paul v ass, want anders moet maartje paumen zich zorgen gaan maken als aanvoerder op de tibune

 2. De dames van Den Bosch en Laren zouden toch niet volledig worden ingezet omdat zij playoffs hebben gespeeld? Vandaar dat Maartje op de tribune zit,morgen zal het wellicht Naomi of Kim zijn die op de tribune moet plaats nemen om extra rust te krijgen. Deze dames hoeven zich ook niet meer te bewijzen tegenover de Bondscoach,dus hoeven zij niet alles te spelen.
  Er is wel wat weinig aandacht voor dit tournooi,dat is jammer.

 3. mama mia

  Weinig info over het verloop van de wedstrijden.Wie speelden er ,wie begonnen in de basis,hoe was het niveau van de wedstrijd ,hoe sterk was de tegenstander,etc Als op Hockey.nl alleen de uitslag wordt gemeld kunnen we net zo goed op teletekst kijken ! Geen meerwaarde van deze hockeysite dus en ook niet van deze HKH. Jammer !

 4. Vandaag was het niet best. Ze begonnen heel aardig en scoorden 2 snelle goals via Jonker en Paumen. Maar NL kreeg moeite met de hoge press die ZA ging spelen. De middenvelders speelden verstoppertje en Polkamp en Bos leverden de ene na de andere bal in.
  Halverwege de 2e helft kregen ze weer wat grip op de wedstrijd en voldoende kansen om te winnen, maar dat lukte dus niet.
  Nou ja, wel gewonnen.

 5. Fijn dat je ons wat extra informatie kunt geven John want verder hoor of lees je er maar heel weinig over. Helaas geeft hockey.nl ook nauwelijks informatie over hoe het gegaan is.
  Is de finale morgen nog ergens online te zien?
  Kun je ook nog vertellen wat de opstelling was en wie er goed/slecht speelden? Polkamp en Bos waren dus niet goed? Die vind ik toch al beiden twijfelgevalletjes voor Londen.

 6. m vd marel

  Een 2-0 voorsprong weggeven tegenover een land B land als Zuid Afrika?! Dat is niet best.
  Het probleem lijkt zoals zovaak in de verdediging te zitten?
  Of het nu voetbal is of hockey: het zit Oranje niet mee vandaag. Dat moet beter;voor beide sporten!

 7. Sjonge jonge hoofdklassehockey.nl. Jullie zijn wel verdomde laat zeg! Ze hebben de finale allang gewonnen en jullie staan nog bij de halve finale!!

Reageer