Kim Lammers eindelijk Olympiër


Kim Lammers, met haar 31 jaar en meer dan 150 interlands een van de meest ervaren speelsters in het Nederlands elftal, debuteert eindelijk op de Olympische Spelen.
In 2004 werd ze door Marc Lammers gepasseerd voor Athene en in 2008 werd ze door diezelfde Lammers niet fit genoeg bevonden voor Peking. In het najaar van 2007 werd Kim Lammers geveld door een zware knieblessure en na zes maanden keihard knokken om weer fit te worden durfde de bondscoach het niet aan om haar mee te nemen.
In het AD van woensdag gaat de veelscorende spits in op die periode: “Ik heb tijdens die zes maanden revalidatie steeds gedacht dat het me ging lukken. Maar toen ik bij het Nederlands team kwam, werd ik onzeker. Ik moest presteren, terwijl ik nog half mank liep. Toch: als ik wat meer tijd had gekregen van de bondscoach, wie weet waar ik dan had gestaan?”
Onder de hoede van Herman Kruis en Max Caldas is Kim Lammers inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlands elftal. “Het voelt heerlijk om onomstreden te zijn. Dat is lekker vrijuit hockeyen. Die blessure van 2007 kostte me de Spelen, maar heeft me ook heel veel gebracht. Ik ben mentaal een stuk sterker geworden. Ik heb me heel goed afgevraagd wat ik wilde en waraom ik het wilde. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik me alleen op mezelf moet richten, dat ik moet zorgen dat ik goed ben.”
Sinds Kim Lammers is gevestigd in het Olympisch dorp, geeft ze zich eindelijk over aan het Olympisch gevoel dat ze zo lang heeft onderdrukt. In Londen gaat ze op jacht naar de gouden herinneringen die veel van haar jongere teamgenoten al koesteren.
Foto: Geographix

Reageer