Nederland eenvoudig langs China – Hoofdklasse Hockey Nederland

Nederland eenvoudig langs China


De Oranje-dames hebben vanavond met 4-1 gewonnen van China.
Maartje Paumen scoorde in de eerste helft uit haar eigen strafcornerrebound, Naomi van As was verantwoordelijk voor de 2-0 na een prachtige solo. China scoorde nog voor rust de 2-1.
In de tweede helft scoorden Paumen en Caia van Maasakker beiden nog een maal voor Oranje, waardoor de eindstand 4-1 werd. Van Maasakker speelde in de plaats van Sophie Polkamp.
China en Nederland spelen deze week nog 3 keer tegen elkaar.

Comments (20)

 1. „Jullie hebben haar misschien niet veel zien spelen”, zei Caldas over Polkamp tegen de in Papendal aanwezige journalisten. „Maar ze is nu al twee maanden vol aan het hockeyen en ik heb haar wel veel gezien. Ze heeft het hele jaar keihard gewerkt om de Spelen te halen en heeft het gered. Ze is nu helemaal fit. Anders had ik haar niet geselecteerd.”

 2. Je weet het he ´Vorm is King!´
  Hoeveel wedstrijden zal Polkamp,tegen de tijd dat volgende maand de Spelen beginnen, dit jaar hebben gespeeld?
  En op de internationale tournooien mist Sophie ook altijd wel 1 of 2 wedstrijden ivm ziekte of opspelende blessures,dus dat beloofd nog wat..! En ondertussen zit 1 van de beste speelsters van het land thuis duimen te draaien..

 3. het is natuurlijk lachwekkend dat Polkamp bij de selectie zit en dan nu gelijk weer niet meedoet.
  @tja, ben trouwens zeer benieuwd wie je bedoelt met 1 vd beste speelsters die thuis aan het duimen draaien is.

 4. Volgens mij is China net met speels gemak aan de kant gezet. Zou dus best wel eens kunnen zijn dat Caldas de juiste mensen heeft geselecteerd. Jongens hou dus eens op met dat ontzettend zielige gezeik en support gewoon de meiden die wel geselecteerd zijn.

 5. @Piet het is geen zielig gezeik en we geven de meiden ook alle support die ze verdienen maar het is natuurlijk wel moeilijk te begrijpen dat Polkamp nu weer niet speelt en dat van Maasakker dus in moet vallen.
  Blijkt dus dat ze nog niet (helemaal) fit is en dat is natuurlijk heel moeilijk te begrijpen voor speelsters die voor haar zijn afgevallen.
  en de opmerkingen dat de vorm bepalend is voor de selectie gaat al langer niet meer op. Is bijvoorbeeld het rendement van Ellen Hoog dan zo omhoog gegaan sinds de winterstop? ik zou daar de statistieken dan wel eens van willen zien.
  Als je naar het laatste tournooi kijkt behoorde zij echt niet tot de beste 16 speelsters.

 6. @Edwin: heb je Ellen tijdens de play offs tegen Den Bosch gezien? Dan had je de uitspraak “Vorm is King” begrepen. Ze was daar absoluut de beste spits van beide teams (misschien de echte goalgetter Vera Vorstenbosch daargelaten). Nam haar team op sleeptouw, was gevaarlijk. In de competitie op Kim Lammers na de meeste velddoelpunten gemaakt, dus wat betreft het rendement zit dat ook wel goed.
  Daarnaast geef je zelf al aan; laatste toernooi behoorde ze niet tot de beste de 16; ze was inderdaad niet mee (terecht denk ik) naar de champignons trophy. Ze heeft de kritiek ter harte genomen en is nu terecht weer geselecteerd.

 7. @pieter het laatste tournooi was 2 weken terug in Londen! daar was ze wel degelijk bij en heeft daar slecht gespeeld.

 8. @Edwin was je erbij in Londen? Heb je het team daar zien spelen? Was Hoog echt zo uit vorm? Vertel er eens iets meer over,want van hockey.nl zijn we niets wijzer geworden,er is nauwelijks informatie over dat tournooi naar buiten gekomen. We weten dat de dames gewonnen hebben,maar verder niets. En ook over het interland van gisteren is de informatie erg beperkt.

 9. @piet, misschien is China wel niet zo goed, zou dat kunnen?
  Verder is het inderdaad lachwekkend dat iemand die dit jaar amper gespeelt heeft geselecteerd word en bij de 1e de beste wedstrijd weer niet meekan doen

 10. @mvdmarel ik heb de finale gezien! het is totaal niets persoonlijks tegen een speelster, zij bepalen de keuzes van de coach niet, het gaat er meer om dat er speelsters bij zijn nu die dit seizoen niet of nauwelijks iets hebben laten zien, Polkamp bijv. waarom heeft ze gisteren niet gespeeld?

 11. ik heb meer wedstrijden gezien en Ellen speelde prima. Dat ze dan de finale minder speelt, kan gebeuren, maar je moet het wel in perspectief zien.
  Over Polkamp/Van Maasakker; is vreemd, maar goed laten we maar afwachten of Sophie de andere drie wedstrijden we mee doet voordat we allemaal gaan roepen.

 12. Mm, lees net op hockey.nl dat Polkamp weer niet mee deed en Van Maasakker in plaats van haar speelde. Nou ja, nog twee te gaan..
  Wel weer met 5-0 gewonnen, dus de selectie lijkt me in orde.
  Het is ook een lastige keuze; we hebben te veel top middenvelders: De Goede, Van As, Paumen, Van Geenhuizen, Dijkstra, Goderie, Dirkse van den Heuvel, E. Mol.

 13. @evelien, omdat je met 5-0 wint lijkt de selectie in orde? het zegt me eerder hoe zwak China moet zijn.
  Polkamp is natuurlijk echt een grap, geselecteerd en geblesseerd.

 14. Het lijkt mij een prima signaal als je twee keer dik wint. Daarnaast heb ik de wedstrijden in Londen gezien en zijn ze prima bezig.
  Vind het typisch Nederlands om dan te gaan zeggen dat China zwak is ipv dat Nederland goed gespeeld heeft. Je ziet het aan het NL elftal in voetbal, ook al ben je de betere (tegen Denemarken) je moet ze wel maken en dan doen de oranje hockeydames dus wel.

 15. @evelien, het internationale dameshockey is net zo voorspelbaar als het EK Honkbal het draait bij de dames om 2 landen Nederland en Argentinië en dan komt er echt een hele tijd niks.

 16. zoals ik al zei typische nederlands die negativiteit. Laten we er maar van genieten dat we zo’n goed damesteam hebben. En we hebben ook een enorm goed voetbalelftal, je moet het alleen laten zien op de momenten dat het nodig is en tot nu toe doen de dames dat WEL.
  Daarnaast is GB dichterbij aan het komen met het hockey en blijft Duitsland gevaarlijk.

 17. @Evelien, heeft niks met negativiteit te maken, het zijn de feiten.
  Het internationale dameshockey bestaat uit 2 teams.

 18. johanisdomdommerdomst

  Het internationale dameshockey bestaat uit meer teams hoor… aan de olympische spelen doen er 12 teams mee… 2 teams zou wel heel saai zijn…
  snap je het nog johan of ben je dom?

 19. GB heeft een grote stap gemaakt en komt dichterbij, Duitsland blijft een gevaarlijke outsider; het blijven Duitsers. Spanje heeft onlangs op het EK van NL gewonnen, Argentinie verloor op de kwalificatie van USA.
  Goed er is een groot verschil tussen de top en de onderkant, maar dat is bij het voetbal ook.

 20. @evelien, voetbal is een mondiale sport en hockey is dat niet. Zowel bij het internationale heren als dameshockey gaat het om 2 landen en daarna komt een groepje wat om brons gaat spelen. Een thuisspelend land doet het over het algemeen altijd wel goed zie de dames van China in 2008 maar wat hebben die de laatste jaren verder gepresteerd?

Leave a Reply