Oranje dames naar halve finale na overwinning op Zuid-Korea

De Oranje hockeyvrouwen staan in de olympische halve finale en doet dat al na vier groepswedstrijden. Na zeges op België, Japan en China wist Nederland ook zijn vierde groepswedstrijd in Londen te winnen. Dit keer was Zuid-Korea het slachtoffer: 3-2.
Al na vier minuten keken de hockeysters tegen een 1-0 een achterstand aan. De Zuid-koreaanse specialiste Cheon wist de bal uit een corner achter keepster Sombroek in de kruising te krijgen. Nog voor rust stelde Oranje echter orde op zaken. Lidewij Welten maakte met een prachtige tip-in, na een splijtende pass van Paumen, de gelijkmaker. Ellen Hoog scoorde even later de 2-1 na een onnavolgbare solo van de uitblinkende Naomi van As.
Vlak na rust vergrootten de hockeysters de voorsprong tot 3-1 via Carlien Dirkse van den Heuvel. Nederland leek op rozen te zitten maar vijf minuten voor tijd werd het toch weer spannend. Cheon scoorde met een kopie van haar eerste corner, 3-2. Zuid-Korea probeerde nog aan te zetten, maar Nederland wist de wedstrijd uit te spelen.
Nederland sluit maandag de groepsfase af met de wedstrijd tegen Groot-Brittannië. Deze wedstrijd zal gaan om plaats 1 in de poule; de Britsen wonnen hun drie eerdere duels in de poule. Later vandaag spelen zij tegen China.

Reageer