Magere score Oranje tegen China door haperende strafcorner

De Nederlandse hockeysters hebben donderdagmiddag ook hun derde groepswedstrijd bij de Olympische Spelen gewonnen. Na winst op de Belgische en Japanse vrouwen, was de titelverdediger dit keer te sterk voor China: 1-0.
Vooral in de eerste 10 minuten zette Nederland de Chinezen flink onder druk. Dat resulteerde in de 10e minuut in een doelpunt van Maartje Goderie die een lange pass over links knap aannam, de cirkel binnenliep en vervolgens in de lange hoek scoorde. Ondanks een duidelijk veldoverwicht en de nodige kansen wisten de Nederlandse vrouwen niet meer te scoren. Kim Lammers was een paar keer gevaarlijk voor het doel van de Chinese goalie Zhang en ook Ellen hoog kwam niet tot scoren. Van de 10 strafcorners die Oranje kreeg, ging er geen een in. China wist geen strafcorners te halen. Nederland speelde overtuigend en bij vlagen kwam China er niet aan te pas. Vooral Naomi van As bleek een ware plaag voor het Chinese middenveld. Maartje Paumen maakt zich vooralsnog geen zorgen over de strafcorner, vertelt ze aan AD: “Die doelpunten komen nog wel. De Chinese uitlopers probeerden met gevaar voor eigen leven doelpunten te voorkomen. ‘Ze staan er gewoon met drie man op een rij om die bal te blokken. Als je direct wilt slaan, kom je er niet langs’, vervolgt ze. ‘We hebben een aantal varianten geprobeerd, maar die hadden helaas geen succes.”
Dankzij de overwinning heeft de hockeyploeg een fikse stap gezet richting het bereiken van de halve finales. Een overwinning op Zuid-Korea (zaterdag) volstaat voor een plek bij de laatste vier.

Reageer