Oranje herstelt zich van nederlaag tegen Australië


Na een smadelijke 4-1 nederlaag op zaterdag hebben de hockeyvrouwen maandagavond in Buenos Aires(Argentinië)  met 1-0 gewonnen van Australië. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de zesde minuut gemaakt en kwam op naam van Marilyn Agliotti.
Nederland domineerde de eerste twintig minuten van de wedstrijd met tien cirkelpenetraties en zes schoten op doel. In de tweede helft kreeg Australië drie grote kansen op de gelijkmaker maar wist niet te scoren. In het doel van Oranje stond Floortje Engels terwijl zondag Joyce Sombroek het doel verdedigde.
Dinsdag reist de Oranje selectie per bus naar Rosario waar vanaf zaterdag het toernooi om de Champions Trophy van start gaat.

Comments (2)

  1. Geen strafcorners in deze wedstrijden ? Geen toelichting van de coach of de captain ? Jammer..zo heb je eigenlijk geen idee hoe ze er momenteel voorstaan. De tweets van de dames geven ook niet veel informatie behalve plezierfoto’s en veel “ha,ha ” berichten en “thanks”.(Maartje Paumen site)Ze hebben het dus wel leuk !!
    Nu maar wachten tot het weekend.

  2. Inderdaad zou een beetje meer toelichting niet verkeerd zijn. Natuurlijk zijn het maar oefenwedstrijden,maar eerst een 4-0 verlies en daarna een 1-0 winst is nu niet echt heel erg goed te noemen. Het is leuk dat de meeste dames zo enthousiast twitteren maar erg veel wijzer wordt je er niet van en écht belangrijke zaken worden er al helemaal niet gemeld. Ik krijg wel eens het idee dat het voornamelijk ´gezellig´ moet zijn. Je mist soms toch wel een beetje de ´bazige´ types als Donners,Booij of Schopman.

Reageer