Philippe Estourgie: “De energie was bij ons op in de tweede helft”


De Nederlandse dames speelden vandaag een oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika. Oranje won de wedstrijd uiteindelijk met 5-0, maar het duurde lang voordat de ploeg een grote marge wist te bereiken.
“Voor rust maakte Paumen de 1-0, maar Nederland had verder moeite om tegen ons tot scoren te komen”, aldus Philippe Estourgie, trainer van de Zuid-Afrikaanse dames. Twaalf minuten voor tijd kwam Oranje pas op stoom en liepen de dames van bondscoach Max Caldas alsnog eenvoudig uit naar een 5-0 overwinning. “Het was voor ons de eerste keer hockey na drie weken alleen fysieke training, en de dames zijn gisteravond pas aangekomen uit Zuid-Afrika. De energie was op in de tweede helft.” De oud-trainer van Amsterdam en Laren zag ook nog een lichtpunt: “Het was goed om te zien dat we delen van de wedstrijd heel goed mee konden komen.”
Bij Zuid-Afrika ontbraken vaste waarden Shelley Russell en Kate Woods, die pas na het weekeinde aansluiten bij de groep. Morgen spelen de beide teams wederom tegen elkaar op het veld van Upward. Om 11.00u wordt er aangevangen.
Doelpuntenmakers: Paumen (2x), Agliotti, Van Male en Jonker.