Sabine van Silfhout: “Belangrijk om die focus vast te houden”

De 19-jarige Sabine van Silfhout speelt tot dusverre een uitstekend EK onder 21 met Jong Oranje. De cijfers na twee wedstrijden zijn veelzeggend: 25 doelpunten voor en 2 tegen. Dan rijst natuurlijk al snel de vraag: Zijn jullie zo goed of is de rest zo slecht?
“Ik weet niet of de rest zo slecht is, ik denk dat Duitsland echt wel een goede ploeg is. We hebben vier keer tegen ze geoefend en we hebben die wedstrijden dan wel allemaal gewonnen, maar lang niet zo dik als deze 10-2. Er zat volgens mij ook een spannende 1-0 tussen. We speelden gisteren gewoon echt heel goed. We spelen lekker samen, weten elkaar te vinden en zijn goed in vorm.”
Van wedstrijd tot wedstrijd bekijken
In de andere poule gaat Spanje aan de leiding na twee 1-0 overwinningen, maar volgens van Silfhout is Engeland in de andere poule de gevaarlijkste ploeg. “We hebben twee keer geoefend tegen Engeland en dat is echt een aardige ploeg. Frankrijk, Spanje en België zijn voor ons toch wat onbekender, maar voor nu is het belangrijk dat we van wedstrijd tot wedstrijd leven. We moeten niet al richting de halve finale denken en onze komende tegenstanders onderschatten.”
Ontspanning
Vandaag hadden de dames een relaxed dagje. “We hebben eventjes rustig getraind en zijn in onze vrije uurtjes Den Bosch in gegaan. Daar zijn we op een terrasje gaan zitten en een langs wat winkels gelopen, maar niet te lang, want het is belangrijk dat we onze rust pakken. Nu zijn we weer in het hotel en ga ik zo even op bed liggen.”
Hurley
Van Silfhout over haar overgang naar Hurley: “Ik heb natuurlijk mijn hele leven op KZ gehockeyd. Het is dus best wel moeilijk om daar weg te gaan, maar ik heb wel heel veel zin om bij Hurley aan de slag te gaan. Volgens mij hebben we een leuk, jong en talentvol team. Met de aanwinsten die er bij zijn gekomen moeten we best een eindje komen. We hebben daar nog geen concrete afspraken over gemaakt, maar het linkerrijtje lijkt mij een mooi streven.”

Reageer