Spits: ''Goud met dank aan Toon Siepman'' – Hoofdklasse Hockey Nederland

Spits: ''Goud met dank aan Toon Siepman''

Een dag na het veroveren van het olympische goud door de met 2-0 van Argentinië winnende hockeymeiden kwam er opvallend nieuws naar buiten. Strafcornergoeroe Toon Siepman was voor de halve finale op verzoek van voormalig hockeybondscoach en prestatiemanager Roelant Oltmans een dag heen en weer naar Londen gevlogen om Maartje Paumen enkele tips te geven.
Paumen, die totaal verrast wed met de komst van Siepman, had tijdens de poulewedstrijden nog geen enkel doelpunt gemaakt. De huidige coach van de vrouwen van MOP sprak de aanvoerster van Oranje wat moed in en nam wat technische zaken door. Siepman vertelde tevens dat Paumen in plaats van voor het rechtstreekse schot ook wat meer kon kiezen voor een variant.
Toeval of niet, maar Paumen scoorde twee keer in de halve finale en nam in de eindstrijd uit een corner de 2-0 voor haar rekening. Het gevolg is bekend. Nederland won goud. Met dank aan Siepman.
Bron: Spits/Jan Balk

Comments (6)

 1. Wie “brengt” dit nieuws naar buiten vraag ik me af en waarom worden er geen credits gegeven aan bijvoorbeeld degene die tijdens de trainingen voor verfrissing zorgde? Moeten we straks ook nog de naaister die haar tenue in elkaar heeft gezet bedanken?

 2. Pff, het is heel terecht dat Toon Siepman eens een keer genoemd wordt. Deze man zorgt er al jaren voor dat zowel de Nederlandse mannen als vrouwen beschikken over een “dodelijk” wapen – de sleepcorner.Hij heeft ze allemaal opgeleid, te beginnen bij Bram Lomans tot nu Mink van de Weerden, van Ageeth Boomgaardt tot nu Maartje Paumen.
  En alles de KNHB heel slim is leggen ze die trainer vast t/m de OS 2016. Andere landen profiteren al van zijn uitzonderlijke capaciteiten.

 3. Wat dit bericht interessant maakt, is:
  dat het een dag na de finale als “opvallend nieuws” naar buiten kwam;
  dat het niet (de onvolprezen) Caldas was maar Oltmans die Siepman had gehaald;
  dat Paumen hierdoor “totaal verast” werd.

 4. mee eens, Siepman verdient meer credits.
  Het volgende strafcornerkanon, in mijn ogen de opvolger van Paumen, Lieke van Wijk beschikt ook nu al over een uitstekende strafcorner met dank aan Siepman.

 5. @Lynn
  hoe oud is die Lieke dan? De opvolger moet nu rond de 10/12 jaar zijn want ik hoop dat Maartje nog zeker 8 jaar door gaat!! Wat een held!

 6. haha natuurlijk hoop ik dat Maartje ook nog doorgaat. Ik wilde alleen aangeven dat Siepman een strafcornerkannonenmaker is en Lieke Van Wijk is daar een van. Zij zo over 8 jaar Maartje best eens kunnen opvolgen. Of over 4 jaar ipv een andere verdedigster.. Ik bedoel als Lieke 4 jaar verder is zal ook zij waarschijnlijk beter zijn door ervaring etc. Speelt nu nog bij Jong Oranje, zelfde type speelster als Maartje.
  Ze zal nu wel 18 ofzo zijn, 19? Ze is nog langer niet zo goed als Maartje qua veldspel, maar laten we niet vergeten dat Maartje ook begonnen is als linksback en vooral een goede strafcorner had en het nu èn èn heeft. Daar moet Lieke ook naar toe.

Leave a Reply