Spits: Paumen en Dirkse Van Den Heuvel: Hart voor hockey en elkaar

Na de 1-0 zege op België heeft hockeyinternational Carlien Dirkse van den Heuvel een weekje vakantie. Tijdens haar eerste vrije dag zit de aanvallende middenveldster vandaag in het Wagener Stadion op de tribune om haar vriendin Maartje Paumen met Den Bosch aan het werk te zien.
Tweede zege
Oranje oefende ter voorbereiding op de Olympische Spelen twee keer tegen België. Na de 5-0 zege van woensdag werd het gisteren 1-0 voor de formatie van Max Caldas. Het was enkel en alleen aan de falende afronding van een prima spelend Oranje te wijten dat de zege niet hoger uitpakte.
Eerste tegenstander OS
De speelsters van Den Bosch en Laren ontbraken bij het Nederlands elftal omdat ze zich voorbereiden op de European Club Champions Cup en het was een goed teken dat een met speelsters van Jong Oranje aangevuld Nederlands elftal ook zonder verschillende topspeelsters weinig moeite had met België. Nederland staat straks tijdens de Olympische Spelen in de eerste poulewedstrijd tegenover de Belgische hockeyvrouwen.
Vriendin
Carlien Dirkse van den Heuvel hoopt uiteraard dat ze er straks bij is tijdens het grootste sportevenement ter wereld. Als de 25-jarige speelster van SCHC het haalt, zit het er dik in dat ze haar vriendin naar het olympisch dorp mee mag nemen. Dirkse van den Heuvel heeft namelijk een relatie met de aanvoerster en strafcornerspecialist van Oranje Maartje Paumen.
Beijing
Terwijl Dirkse van den Heuvel hoopt op haar eerste Olympische Spelen van haar leven, was de 26-jarige Paumen er in Beijing al bij. Laatstgenoemde won in China onder Marc Lammers zelfs olympisch goud en werd in 2008 met elf doelpunten ook nog eens topscorer van het toernooi.
Tips
Je zou denken dat Paumen haar vriendin al flink wat tips heeft gegeven over hoe het er straks aan toe gaat, maar volgens Dirkse van den Heuvel valt dat wel mee. „In het algemeen vertellen de speelsters die al een Olympische Spelen hebben meegemaakt er natuurlijk wel over”, zegt de international. „Zo hebben ze zich in Beijing bijvoorbeeld heel erg op zichzelf gefocust en zich er niets van aangetrokken wat mensen van buiten zeiden of schreven over hun prestaties. Die benadering heeft goud opgeleverd, dus dat moet weer gebeuren. Dat is één van de redenen waarom we al hebben afgesproken om niet te twitteren tijdens te Spelen.”
Serieuzer
Maar persoonlijke tips over hoe Dirkse van den Heuvel haar sport moet benaderen, geeft de begin dit jaar tot de beste speelster ter wereld uitgeroepen Paumen niet. „Het is eerder andersom”, zegt de hockeyster van SCHC. „Ik ben altijd al wat serieuzer bezig geweest met mijn sport dan Maartje. Zij ging wat vaker de stad in dan ik, maar heeft haar levensstijl wat aan mij aangepast. Daardoor is ze veel fitter geworden en daar voelt ze zich lekker bij.”
Halve finale
Terwijl Dirkse van den Heuvel de afgelopen dagen met het Nederlands elftal in Papendal zat, bereidde Paumen zich met Den Bosch voor op de European Club Champions Cup. Vandaag staat de kersverse landskampioen in de halve finale van het Europese clubtoernooi tegenover het Spaanse Club de Campo en als er gewonnen wordt, volgt zondag de finale. „Nu praten we veel met elkaar over hockey, omdat we allebei ergens anders mee bezig zijn”, zegt Dirkse van den Heuvel. „Maar als we samen bij het Nederlands elftal zitten, gaat het thuis juist ergens anders over.”
Niet zelfde club
Het lijkt Dirkse van den Heuvel geen goed idee om samen met haar vriendin op dezelfde club te hockeyen. „In het verleden was dat wel zo, maar toen hadden we nog geen relatie. Nu vind ik het wel lekker dat we ieder op een andere club ons eigen ding hebben. Dan hebben we elkaar thuis tenminste nog iets te vertellen.”
Passie
Ondertussen delen Dirkse van den Heuvel en Paumen met hun geliefde sport natuurlijk wel dezelfde passie. Mede daarom zit de speelster van SCHC vandaag op de tribune naar Den Bosch te kijken. „Dat vind ik hartstikke leuk. Normaal spelen we samen in het Nederlands elftal of zijn we allebei op pad met onze clubs. Nu kan ik eindelijk eens rustig op de tribune bij Maartje gaan kijken.”
Uitrusten
Na het Europese clubtoernooi gaan Dirkse van den Heuvel en Paumen samen heerlijk nog een paar dagen uitrusten in Barcelona. Zodat ze nog even de zinnen kunnen verzetten voordat ze zich helemaal gaan focussen op de Olympische Spelen.
Bron: spitsnieuws.nl/Jan Balk

Comments (3)

  1. Waarom gaat drie derde van dit artikel over hun relatie en niet over hun sport?
    Meneer Balk,ik vind u altijd leuk schrijven hoor, maar in al uw interviews/artikelen ligt de nadruk altijd wel erg op de partner van de sporter ipv dat het over de sport en de sporter zelf gaat. Dat valt mij elke keer wéér op..

  2. Jan uit het Bos

    En toch vind ik het wel wat hebben. De achtergronden achter de speelsters. Ik vind die twee echt grappig samen en dat mag van mij best op deze manier naar buiten gebracht worden.
    Ben met je eens dat het stuk weinig daadwerkelijke hockey-inhoud heeft, maar was dat wel de insteek van het stuk?

  3. Lieeeeeeeeeeeeeeeeeeffffff

Reageer