Susan Maas: “Eindhoven hoort in de Hoofdklasse”

HC Eindhoven promoveerde, samen met vaste kracht Susan Maas, vier jaar geleden naar de Hoofdklasse Indoor. Sindsdien doet het team van Maas goed mee en groeide het uit naar een stabiele ploeg en een vaste waarde in het Nederlandse topzaalhockey. Maar sinds dit seizoen staan de paars-groenen met nul punten uit vier wedstrijden stijf onderaan. Een nieuwe situatie voor de dames uit Eindhoven noord en aanvaller (op het veld verdedigster, red.) Susan Maas.

“Vorig jaar ging het de eerste weken juist heel erg goed. Pas in het laatste weekend hebben wij ons ticket naar de play-offs verspild. Nu staan wij er anders voor en moeten we er voor zorgen dat wij onze drive oppakken en wedstrijden gaan winnen,” vertelt het jongere zusje van Rotterdam-speler Paul Maas.

“Ons doel dit jaar is handhaving in de Hoofdklasse Indoor. Op het veld doen we het erg goed (Eindhoven staat tweede op twee punten afstand van de nummer 1 Rood-Wit in de Overgangsklasse, red.) en daarom ligt onze focus echt op het halen van de play-offs. Maar de aandacht die wij geven aan het zaalhockey is er in vergelijking met de afgelopen jaren niet minder op geworden.”

Op de vraag of de in Heeze wonende Maas kan verklaren waardoor de overwinningen uitblijven, antwoordt Maas: “Dat vragen wij ons ook vaak af in de kleedkamer. Het is moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. Aan de aandacht die wij het zaalhockey geven en de kwaliteit van de trainingen ligt het in ieder geval niet. Wij worden ook helemaal niet weggespeeld. We verliezen steeds net aan en dat is vervelend. Dat dreunt mentaal toch wel een beetje door in het team. Maar wij staan bekend om ons karakter en vechtlust en die krachten moeten wij nu gaan benutten.”

Eindhoven speelt dit jaar met een nieuwe formatie. Een aantal vaste krachten van de afgelopen jaren ontbreekt en er zijn twee speelsters van buitenaf aangetrokken. “Dat wij een nieuw team hebben zou een factor kunnen zijn, maar dat mag niet de hoofdoorzaak van onze tegenvallende prestaties zijn,” zegt de kleine Maas. We geven te snel corners en doelpunten weg. Ook moeten wij dit seizoen de eerste tien minuten erg op gang komen. En juist die eerste minuten zijn cruciaal. Als je dan snel van alles weg gaat geven, sta je al gauw tegen een achterstand aan te kijken.”

“Een positief puntje is dat wij gistermiddag onze beste wedstrijd tot nu toe hebben gespeeld tegen Nijmegen. Een doel van ons was om onder andere meer corners te halen en dat is ons gelukt. We hebben veel kansen gecreëerd en de groep stond goed. Ik zie onszelf wel groeien en ik weet dat wij veel beter kunnen spelen dan dit. Het zit ons alleen niet altijd even mee.”

Eindhoven en Maas mogen vanmiddag in hun thuisbasis aantreden tegen Rotterdam en Amersfoort. Dit wordt een cruciale dag voor de meiden van coach Bas Dirks. “Amersfoort en Rotterdam staan slechts drie punten boven ons, dus als wij die winnen staan we weer even veilig. Wij horen gewoon in de Hoofdklasse.”

Geschreven door: Lisette Schmidt

Reageer