Tien wijze weetjes van… Lisa van Baaren

Lisa van Baaren“Tien wijze weetjes van…” Elke week komt een hockeyer/trainer/coach aan het woord en geeft antwoord op tien vragen. Natuurlijk zijn de vragen sport gerelateerd. In deze editie van deze rubriek  Kampong-speelster Lisa van Baaren.

Wie is de beste (Nederlandse) hockey(ster)er? 

“De Argentijnse international Luciana Aymar. Zij is zeven keer gekozen tot beste speelster van de wereld. Ze heeft ook heel veel prijzen gewonnen en heeft vier keer de Olympische Spelen meegemaakt. Zij kan gewoon alles.”

Favoriete sport na hockey? 

“Om te kijken vind ik voetbal. Ik ben voor Feyenoord en ik volg het voetbal heel erg. Ik zit bijna elke zondag met een bord op schoot Studio Sport te kijken. Een sport die ik leuk vind om zelf te doen is tennis. Dat doe ik vooral in de zomer, gewoon voor de lol en niet in competitievorm.”

Hoe kan hockey aantrekkelijker gemaakt worden?

“Ik denk dat het voor iedereen leuker wordt als de competitie indeling wordt aangepast. Als we later met het seizoen beginnen, kunnen we ook later aan de tweede seizoenshelft beginnen. Dan ontlopen we misschien de kou, dat is leuker en aangenamer voor ons, maar ook voor de toeschouwers. Nu trainen we steeds op zandveld, omdat het waterveld bevroren is en dat is jammer.”

Jouw grootse kwaliteit?

“Snelheid en mijn techniek.”

Beste sporter?

“Mogen het er ook twee zijn? Kobe Bryant, omdat hij gewoon heel goed is. En Cristiano Ronaldo, vanwege zijn inzet en snelheid. Ik vind hem de beste all round voetballer. Naast Feyenoord volg ik ook Real Madrid, dat vind ik gewoon leuk. De Spaanse competitie volg ik niet echt, maar als er Champions League is ben ik voor Real Madrid.”

Sporthoogtepunt aller tijden?

“Als het goed is moet dat nog komen, als Feyenoord kampioen wordt.”

Met wie of wat zou je een dag willen ruilen?

“Ik zou wel met Kate Middleton willen ruilen. Ze heeft een indrukwekkende garderobe en ik zou wel willen weten hoe het is om zoveel mooie jurken te hebben. De prachtige jurken die ze aan heeft zou ik wel van dichtbij willen zien. Ik ben wel met mode bezig ja. Het meeste geld geef ik uit aan kleding.”

Wie is jouw inspiratiebron/idool buiten de sport?

“Dit vind ik een lastige vraag. Ik denk mijn vriend. Hij voetbalt op hoog niveau en ik heb van hem geleerd als het wat minder gaat in je sport of waar dan ook je altijd in jezelf moet blijven geloven. Ik heb in het verleden weleens gehad dat ik zoveel trainde en dat ik leuke dingen met mijn vriendinnen moest afzeggen, omdat ik vaak moest trainen. Als je echt goed wil worden moet je er veel voor laten en dat is soms best moeilijk.”

Wat is jouw levensmotto?

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.”

Nieuws van de week?

“Ik las op Nu.nl dat die Bladerunner, Oscar Pistorius, op borgtocht vrij is en dat hij zich wil kwalificeren voor het WK. Ik vind het heel gek dat iemand die verdacht wordt van een moord op zijn vriendin zomaar mag deelnemen aan wedstrijden. Dat kan echt niet, vind ik.”

Lisa van Baaren geeft de vragen door aan Heren 1 speler van Klein-Zwitserland Johrus Gommers.

Comments (1)

  1. Wel een rotterdams onderonsje zo!

Reageer