BN DeStem: “Warme ontvangst Naomi van As bij HC Breda”

Het was zaterdag een dag vol hoogtepunten voor de jarige Hockeyclub Breda. De 105-jarige club hield de eerste editie van de strijd om de Breda Cup op zijn velden aan de Burgemeester de Manlaan. Het toernooi trok meteen veel bezoekers.
Het evenement zal voortaan bij toerbeurt gehouden worden op de velden van de hockeyverenigingen Push, Zwart-Wit en Breda.
Naast het toernooi waren er tal van jubileumactiviteiten. Er was een wedstrijd voor reünisten, een thé dansant en een lustrumfeest. Ex-professional Bram Lomans en sportwethouder Bob Bergkamp verzorgden de prijsuitreiking van de Breda Cup. Het moment suprème lag echter aan het begin van de dag, toen Naomi van As van het Nederlandse dameselftal haar opwachting maakte. Klokslag 12.30 uur bracht de olympisch kampioene een bliksembezoek aan de jubilerende club. Ruim vóórdat de hockeyster arriveerde, stonden de handtekeningenjagers al bij de ingang te wachten. Alexander Kalff (12) en Pim Ottenhoff (13) wilden de kans niet laten lopen om hun idool te ontmoeten. Vooral Pim had zich erop verheugd. “Ik heb de wedstrijd in Londen gezien”, zei hij trots. “De Nederlandse ploeg ging crowdsurfend door het publiek en ik stond er vlakbij. Ik heb hetzelfde shirt aangetrokken dat ik toen aan had, want ik hoop dat ze me herkent.”
Volvo
Toen een goudkleurige Volvo de bocht om kwam, schoot de jeugd erop af, maar Naomi werd eerst apart genomen door sponsors en bestuursleden van de club. Caroline (11), het zusje van Pim, was de enige die snel al een handtekening te pakken kreeg.
Toen Naomi het terrein van de club betrad, schalde ‘We are the champions’ van Queen uit de luidsprekers. Jeugdige bewonderaars liepen elkaar zowat onder de voet om in haar buurt te komen. Justin Bieber had er jaloers op kunnen zijn. Naomi bleef vriendelijk, de gouden plak schitterde op haar borst. En Pim Ottenhoff had eindelijk z’n handtekening te pakken: op zijn T-shirt nog wel! “Maar ik weet niet zeker of ze me nog herkende”, moest hij toegeven.
Bron: BN DeStem/Janine van de Casteel

Reageer