Oranje niet uitgenodigd voor test evenement Londen 2012


Foto:LOCOG
De hockeyers en hockeysters Groot – Brittannië spelen samen met topklasse hockeyploegen uit de hele wereld het Visa International Invitational Hockey Tournament. Opvallende afwezigen zijn de mannen en vrouwen van Oranje.
Dinsdag werd bekend gemaakt dat van 2 tot 6 mei 2012 in de Riverbank Arena op de plek waar ook het Olympisch hockeytoernooi plaatsvindt, een testtoernooi wordt gespeeld. Voor dit toernooi zijn de Australische en Duitse mannen en vrouwen selecties uitgenodigd. Ook de Argentijnse hockeysters, Indiaas mannenteam en de vrouwenploegen van China en Korea krijgen een kans om voor het eerst te spelen in het Olympische park. De Riverbank Arena kan 60000 toeschouwers ontvangen gedurende de acht testwedstrijden.
Dit toernooi geeft het Londense organisatie comité de mogelijkheid om het veld, de video referral, het scorebord en alle andere voorkomende zaken te testen. Voor de hockeyers en officials is het een mogelijkheid om te wennen aan de accommodatie.
Helaas zijn de Nederlandse hockeyers niet van de partij gedurende dit testtoernooi. Een gemiste kans?

Comments (5)

  1. Vreemde en oneerlijke gang van zaken,dit klopt niet. Het lijkt er op dat Oranje als dé kanshebber voor het Goud (de dames dan,de heren zeker niet) geboycot wordt. Onsportief en kinderachtig van de (Britse?) organisatie om hun grootste concurent geen kans te willen geven om het Olympische veld en alles daar om heen te testen en nog een laatste maal tegen de andere toplanden te spelen. Niet dat Oranje zich door zulk soort onzin van de wijs laat brengen. Zij moeten nu alleen naar zichzelf kijken en niet naar anderen. ps kan het niet zo zijn dat Oranje eventueel onder druk van de clubs zélf bedankt heeft om te komen,omdat het testevent niet gunstig valt ivm de competitie en de playoffs?

  2. Zou het misschien ook iets met de sponsors van dit evenement te maken kunnen hebben?

  3. Ik denk vast dat onze hockeyers vanwege de competitie niet kunnen deelnemen aan dit testtoernooi.Wij hebben dit soort voorbereiding misscheien ook niet nodig zoals andere landen (weersomstandigheden,accomodatie,oefenmogelijkheden met de concurrentie etc.)Onze dames en heren zijn er al geweest en zo’n toernooi geeft alleen maar weer meer kans op blessures etc. Ik denk dat nederland zich gewoon niet heeft ingeschreven. Heel verstandig zou dat zijn.We geven al genoeg informatie weg via de buitenlanders in onze competitie….!

  4. Niet heel gek opzich. Bij de mannen hebben ze een erg sterk toernooi staan met Engeland, Australië, Duitsland en India. Bij de vrouwen ook een erg sterk toernooi zo op het oog met Engeland, Duitsland, Argentinië, Australië, Korea en China. Commonwealth telt hierbij uiteraard mee, vandaar Australië en India. Azië wordt vertegenwoordigd, belangrijk voor pr/commercieel. En de Duitse mannen zijn Europees kampioen, dus nodig je ook de Duitse vrouwen uit. Daarnaast heeft Nederland nog gewoon competitie en kunnen ze dus niet hun olympische selectie sturen, wat uiteindelijk dus geen enkele nut heeft.

  5. Wat maakt het uit of Nederland erbij is of niet.. er zijn in Nederland toch niet voor niets dezelfde velden aangelegd als de olympische velden, laat ze daar lekker op blijven oefenen. Daarnaast zijn er voor de Spelen nog voldoende mogelijkheden voor beidde teams om op het veld te trainen.

Reageer