AD: “Den Haag wil terug naar groene velden op WK hockey”

Op het WK hockey in 2014 in Den Haag keert de groene kunstgrasmat terug. Tenminste, als het aan de gemeente Den Haag ligt. Bij de Olympische Spelen afgelopen zomer in Londen werd gespeeld op een blauwe ondergrond. De bal zou dan beter zichtbaar zijn. Wethouder Karsten Klein geeft aan dat de gemeente er bij de internationale hockeybond op gaat aandringen in 2014 gewoon groen als kleur aan te wijzen. “Vergeet niet, wij blijven de hockeyvelden ná het toernooi ook gebruiken voor de breedtesport. Dan past groen beter bij deze stad dan blauw.”
Klein opende gisteren met een strafcorner een gloednieuw hockeyveld bij HCKZ, dat is aangelegd volgens de nieuwste kunstgrastechnologie. Het veld is groen, in elk geval nu nog. Voordat het WK straks begint, worden er nog minimaal drie van deze velden in Den Haag aangelegd. “Het is de bedoeling dat de deelnemende ploegen er voor het WK ook op kunnen trainen.”
Het WK in 2014 wordt gehouden in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Pal naast dat stadion wordt een tijdelijk tweede stadionnetje neergezet. Klein geeft aan dat het evenement niet alleen binnen de hockeywereld moet gaan leven. “Nee, het WK moet van de hele stad worden. Daar gaan we naar kijken komende maanden, hoe we de mensen warm kunnen maken.”
Bron: AD/Lars Omloo

Reageer