AD: “SCHC-hockeyer Tim Hage ontsnapt aan de dood na val”


SCHC-hockeytalent Tim Hage heeft afgelopen woensdagochtend in Amsterdam een val uit zijn raam van zeven meter overleefd na een avondje stappen.
De talentvolle middenvelder (19) mag blij zijn dat hij het kan navertellen. Hij brak zijn pols op drie plaatsen en kwam er verder af met schaafwonden en een lichte hersenschudding. Hage kan in ieder geval vijf maanden niet op het hoogste niveau hockeyen.
“De arts vertelde me dat negen van de tien mensen die dit overkomt eindigen als kasplantje of het niet overleven,” vertelt een al opvallend montere Hage aan de telefoon. Het talent, voor de zomer net afgevallen voor het EK met Jong Oranje, kwam bij zijn teamgenoten die nipt met 2-3 van Oranje Zwart verloren. Wat er nou precies ie gebeurd die bewuste woensdagochtend zal voor altijd een mysterie blijven. “Het is één groot gat,” vertelt Hage, die twee pinnen in zijn hand en arm heeft die er nog zes weken in moeten blijven. “Ik kwam terug van een avondje uitgaan en ik ben bij de achterkant van ons huis van drie hoog naar één hoog gevallen. De onderbuurvrouw schreeuwde om hulp dat er een jongen lag te bloeden. Mijn huisgenoten Michiel en Roderic (Schwirtz, teamgenoot bij SCHC, red.) zagen dat ik niet in mijn kamer was en kregen al het idee dat het helemaal verkeerd was.”
 
“Het enige wat ik me nog kan herinneren is dat ik in de ambulance werd getild en dat ik op de eerste hulp lag en dat Roderic, Michiel en mijn vader bij mijn bed stonden. Ik zat zelf vol morfine. Het enige wat er gebeurd kan zijn is dat ik mijn raam wilde open doen, dat niet lukte en zoveel kracht heb gezet dat ik er zelf achteraan ging. Ja, voor dat raam komen wel een stel balken nu. Roderic heeft het team woensdag meteen gemaild. Ik zit nu tijdelijk bij mijn ouders in Loosdrecht, want de pinnen in mijn pols kan ik zelf niet elke dag schoonmaken. Gelukkig krijg ik veel bezoek hier, maar ik hoop snel weer naar Amsterdam te kunnen.”
Juist voor Hage leek het vernieuwde SCHC, met zoveel jonge talenten die de kans krijgen, hem op het lijf geschreven. Maar na dit bizarre ongeluk is hockey even niet het belangrijkste voor de student econometrie: “Ik heb echt extreem veel geluk gehad. Ik was al hartstikke blij dat ik zondag even op de bank kon zitten bij mijn team. Ik hoop volgende week weer naar college te kunnen. Ik heb vrijwel geen pijn nu en de arts vertelde me dat ik over drie maanden weer een stick kan vasthouden en over vijf maanden weer kan spelen.”
Bron: AD/Sander Collewijn

Reageer