Alejandro Verga keert terug naar Hoofdklasse

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Alejandro Verga verruilt Almere voor een hoofdklasse club, dat meldt de website van de Almeerse hockeyclub. Bij welke club Verga met de scepter gaat zwaaien is nog onbekend.

De afgelopen weken is er intensief gesproken tussen het bestuur en Verga. Tijdens deze besprekingen bleek dat er een verschil van inzicht is over het tempo waarin top hockey financieel verder vorm gegeven moet worden. “Ik ben er niet uitgekomen met Almere omdat het verschil tussen wat ik waard ben en wat de club wil betalen te groot is. Als de club daadwerkelijk stappen wil nemen naar de top dan heb je investeringen nodig en blijkbaar is de club niet klaar voor die stap. Het doet pijn aan mijn hart, want Almere is toch mijn club,” zo reageert Verga op de website Almere Vandaag.

Verga, die jaren geleden met zijn gezin van Argentinië naar Nederland verhuisde, werkte al eerder bij Almere voordat hij vijf jaar geleden bij Amsterdam hoofdcoach werd. Drie jaar geleden kwam de vader van international Valentin Verga weer terug bij Almere waar hij Heren 1 naar de Overgangsklasse en de Hoofdklasse Indoor loosde.

Comments (16)

 1. Jammer wel; de rek is er bij Almere nog lang niet uit! Daarom ook gek dat Verga eerder de uitspraak deed dat het hem altijd om de sportieve uitdaging gaat en hoofdklasse er niet toe doet. En nu komt er eens een hoofdklasser; bam, weg.

  Alejandro uiteraard veel succes bij je nieuwe club, en Almere wens ik absoluut weer een topper van een coach die de prestatie voort kan zetten.

 2. welke club kan dit zijn?
  HGC? KZ? of toch Kampong?

 3. Cancellara

  Zei hij niet onlangs dat het zoveel wisselen van club ‘not done’ is? En wat doet hij dan nu zelf? Almere, Amsterdam, Almere, n.n.b. in een tijdsbestek van 5 à 6 jaar?

  https://www.hockey.nl/17058/Alejandro-Verga-Dit-is-in-Argentini-not-done

  Lekker geloofwaardig die teksten van je, Alejandro!

 4. kenner?

  Prima! Gewoon een goede coach die kiest voor weer een hoofdklaasse-avontuur. Niets mis mee toch! Zo’n ‘hopper’ is Alejandro nou ook weer niet.

 5. Of Laren dames?

 6. Verga lijkt mij geen dames coach…

 7. Onmogelijk: Amsterdam, Laren, Bloemendaal, OZ, Rotterdam, HDM, Den Bosch, Pinoke en SCHC.(deze coaches hebben een doorlopend contract)
  Kampong en HGC vanwege teleurstellende resultaten zou kunnen.
  KZ speelt geen(en gaat ook niet) Hoofdklasse.(erg arrogant om dit dan al zo te communiceren…) Tilburg degradeert en Hurley heeft Lankhout al.

  Dan zeg ik vanwege de afstand; Kampong. Dit team heeft ook de minste prestatie geleverd met zoveel kwaliteit.

 8. @Cancellara; Iemand die 3 jaar bij een club zit, is geen hopper, wat een gelul. En Amsterdam bracht gewoon niet wat beide partijen van elkaar verwachten.

  Meest opmerkelijke aan het bericht is dat hij naar een Hoofdklasser gaat, en dan blijft HGC als een van de weinigen over. Lijkt me ook dat Alejandro geen vrouwen coacht. Niet chique gecommuniceerd vanuit de club.

 9. Kampong zou kunnen maar erg vreemd dat dit dan naar buitenkomt terwijl Van der Struijk er nog zit..
  HGC lijkt mij de meest realistische optie zeker omdat Loots een contract heeft tot einde van het seizoen. Echter is Almere Den Haag weer niet ideaal.

 10. Of anders:
  – Bloemendaal (Dave Smolenaars terug naar z’n kerntaken)
  – Hurley, als assistent? > Zware staf voor direct blijven in HHK
  – Kampong; Vd Struijk gewipt?
  – HGC, logisch in zoektocht, onlogisch gezien reizen
  – Schaerweijde promoveert. En Cavallet naar Almere (is daar al Tech directeur)?

 11. HGC it is!

 12. Susan Breid

  niets van begrijpt, kinderen moeten blijven bij zijn club, de trainers, is het normaal om te veranderen?, Cancellara onzin dat je schrijft, je Je moet er zeker van zijn dat degenen die geen talent. Vragen wie is Alex Verga, die echt weten hem te zeggen wat goed en eerlijk persoon. Niet zoals velen hier die niet kunnen slapen ’s nachts amdat……corrupt

 13. Susan Breid

  my English is better, sorry, the next write in my native language
  Groetjes

 14. insider?

  dameshockey is zeker niet zijn ding vraag het z’n dochters!Welke hfdklasser heeft behoefte aan een meer dan excellente trainer die veel minder dan excellent is als coach?
  Zuid Amerikaans temperament en beleving brengt hij gratis mee en gaat ver om ook dit over te brengen in veel vragende trainingen (maar met veel plezier ondergaan de trainingsslachtoffers dit)zet er een complimentaire coach naast en je krijgt een gouden duo.
  Roots blijven overigens wel in Almere, the place to be in men’s hockey;just forget the ladies one:)

 15. HGC is het dus. Met Jan Jorn van ’t Land als assistent (opmerkelijk; nu de coach van z’n dochters). Grappige combinatie en ben benieuwd naar volgend jaar.

 16. Frank Eggermont

  Alejandro heeft veel bereikt met Almere en verdient een groot compliment daarvoor. Dat hij nu naar HGC gaat is een begrijpelijke stap voor een man van zijn kwaliteiten. Iedereen die hem kent, weet dat zijn hart voor een belangrijk deel ook bij Almere zal blijven.
  Voor Almere nu de uitdaging om aan te tonen dat ook een andere trainer bij deze club succesvol kan zijn. Daardoor zal de club aan volwasenheid winnen.

Reageer