Amerikaanse hockeybond blij met komst Dijxhoorn

Foto © Proshots

Michiel Dijxhoorn heeft zich officieel aangesloten bij het Amerikaanse elftal. Samen met nog 25 andere hockeyers, waaronder Laren-speler Pat Harris, doet de speler van Kampong een poging om geselecteerd te worden voor het nationale elftal. Omdat Dijxhoorn geboren is in Amerika, heeft hij een Amerikaans paspoort wat hem het recht geeft om mee te doen aan de selecties.

De Amerikaanse hockeybond is blij met de komst van de middenvelder. “Dijxhoorn is a new, exciting player that will bring a high level of quality into the program with his considerable experience playing in the Hoofdklasse. Dijxhoorn is a great ball handler with pace and effective elimination skills.”  Ook bondscoach Nick Conway is positief: “We are really excited to add his talents to our group.”

De Amerikaanse hockeymannen zijn sinds vrijdag begonnen aan een 2-weekse voorbereiding op de Champions Challenge (2 tot 10 juli, Frankrijk) en de Pan Amerikaanse Spelen (oktober, Mexico). Daarna wordt de 18-koppige selectie bekend gemaakt die de twee toernooien mag meebeleven.

Bron: Website Amerikaanse hockeybond

Comments (1)

  1. En wat baal ik dat er niet toevallig een ander hockeyland dan Nederland door mijn aderen stroomt, had dit ook zeker graag gewild.

Reageer