Amsterdam eenvoudig langs Rotterdam


Van de drie wedstrijden die Amsterdam in de laatste 10 dagen tegen Rotterdam afwerkte was de strijd om een finaleticket van de EHL de minst boeiende. Het leek alsof de krachten bij Rotterdam steeds verder wegvloeiden. Het wedstrijdbeeld was ook hetzelfde als tijdens de laatste winst van Amsterdam. Rotterdam loerde op de counter. Amsterdam controleerde. En dat lukte. Wederom schakelde Rohof, dit keer met nog meer gemak, Robert van der Horst uit. In het eerste kwart gebeurde bar weinig totdat Floris Evers op rechts de cirkel binnen liep. Hij vond Valentin Verga die de bal met een halve poging op doel kreeg. De video-arbiter moest er aan te pas komen, de bal leek net niet over de lijn, maar de 1-0 stond dan toch op het scorebord.
In het tweede kwart smeet Rotterdam met de laatste krachten die het had. Amsterdam werd vanaf de opbouw zwaar onder druk gezet, Maurits Hertzberger kreeg de 1-1 op een presenteerblaadje van broer Jeroen, maar hij faalde oog in oog met Klaas Veering. Ook Roderick Weusthof mocht aanleggen, voor een corner, maar de Amsterdam-goalie tikte de bal naast met zijn stick.
Het spelbeeld veranderde weinig in de tweede helft. Amsterdam had veelvuldig balbezit maar creëerde weinig kansen, totdat Hidde Kruize aan de rechterkant ontsnapte en Verga diep in de cirkel aanspeelde. Verga vond Don Prins vrij voor de goal, 2-0. Amsterdam leek wat gas terug te nemen en zo kon Olivier Polkamp, die een prima wedstrijd speelde voor de Rotterdammers, na een interceptie richting het Amsterdamse doel soleren. Hij vond Paul Melkert die echter jammerlijk miste. Dezelfde Polkamp bracht ook nog Jeroen Hertzberger in scoringspositie, maar de bal wilde er voor Rotterdam niet in. 6 minuten voor tijd bekroonde Teun Rohof zijn uitstekende spel met een doelpunt. Hij onderschepte de bal op het middenveld, combineerde met Bakker en speelde de bal koelbloedig onder Pirmin Blaak door, 3-0.
Morgen kan Amsterdam zich opmaken voor de finale waarin het Duitse UHC Hamburg de tegenstander zal zijn. UHC schakelde eerder het Belgische Dragons uit na shoot-out. Rotterdam speelt de ‘kleine’ finale dan tegen de Belgen om 09.30u. Amsterdam-UHC staat om 14.30u in de planning.

Comments (2)

  1. Je zou toch bij hockeyclub rotterdam spelen 🙂

  2. Wat een goeie hockeyer die Valentin Verga. Dat kon wel eens de nieuwe De Nooijer gaan worden. Gaan we nog veel plezier aan beleven.

Reageer