Amsterdam ten koste van Kampong naar finale play-offs

De hockeyers van Amsterdam hebben het 4-3 van Kampong gewonnen. Door de zege plaatst de ploeg zich voor de finale van de play-offs.
Kampong begon sterk aan het duel met Amsterdam. Voor de rust leidde de ploeg met 1-2 door doelpunten van Sander de Wijn (0-1) en Constantijn Jonker (0-2). Via een tip-in bracht Don Prins de achterstand van Amsterdam terug tot 1-2.
Na de pauze schoot Taeke Taekema via een strafcorner Amsterdam naar gelijke hoogte. Billy Bakker zorgde vervolgens voor de voorsprong, maar Erik Bouwens trok de stand weer gelijk voor Kampong. Uiteindelijk sleepte Mirco Pruyser de overwinning binnen voor Amsterdam.

Comments (20)

 1. Beetje karig verslagje. Kan dag niet iets beter?

 2. Kan wel beter ja, is genoeg gebeurt. Geweldige wedstrijd gezien met veel hoogstaand verdedigen!
  Helaas ook vaak een heel bekend beeld gezien. Je kan tegenwoordig geen wedstrijd van Amsterdam kijken zonder het ellendige gezeur van de Amsterdam-aanvoerder tegen de scheidsrechters te missen. Ongekend hoe vaak en hoe lang hij maar mag blijven zeuren. Dit heeft niets met een aanvoerder te maken, geeft een slecht voorbeeld net als de scheidsrechters die dit tolereren.

 3. @neusje, dat is inderdaad om helemaal gek van te worden en een heel slecht voorbeeld voor de jeugd, misschien zou zijn coach ook een keer kunnen ingrijpen.

 4. tja als je niet kan hockeyen moet je op een andere manier de 70 minuten opstellen. Zelfs in de res. 2de klasse is taekema een slechte verdediger. Daarnaast vind ik hem mateloos irritant.

 5. @Floris, nu staat het binnen een uurtje op de site is er weer gezeik over een karig verslag.??

 6. @neusje, ik vond het allemaal wel meevallen. Amsterdam was uiteindelijk gewoon klasse beter, gaven een paar keer gas, met name Billy Bakker (eigen jeugd Amsterdam overigens!!) en het was over met Kampong. Mirco Pruisser (ook eigen jeugd!!) maakte het uiteindelijk af na schitterende aanval van Amsterdam. Overigens speelde Kampong niet slecht, leuke ploeg, maar ook bij hen af en toe gezeur richting scheids, met name Caspers ( erg matig vandaag), Docherty en de Wijn ( ook een behoorlijke zeikerd zeg…wel goede hockeyer, maar zou een beetje relax moeten worden). Kampong wordt leuke ploeg volgend jaar, begrijp alleen niet waarom Struik daar weg moest, als Hurliaan begrijp ik dit totaal niet?? Weet iemand meer?

 7. Vlugge Japie

  Vond het een vermakelijke wedstrijd waarbij Amsterdam op ervaring de pot over de streep trekt. Had het Kampong wel gegund om één overwinning te boeken op een PO-veteraan.
  Het kletsen moet men wel scheiden tussen acties waarbij je direct bij betrokken bent of niet. Ergernis over Taekema is wel dat bij elke vermeende foutieve actie hij meeloopt met de scheidsrechter die een collega consulteerd, ook al is het een eind lopen en is de overtreding verre van zijn buurt geweest. Dat heet beinvloeden en is niet erg. Doe je dat drie/vier keer dan noem ik dat zuigen.
  Kampong heeft ook wat gekletst, mij viel op meer bij overtredingen die direct ook met diezelfde persoon te maken had.
  Al met al heeft iedereen een beetje gelijk. Ik zou als scheidsrechter een continu meelopende Taekema wel heel irritant vinden.

 8. Ik heb genoten van het spel van Kampong. Wat een beleving, creativiteit, samenspel en passie! De Wijn als aanjager, Docherty als spelverdeler en dat Jonker niet in Oranje zit is ongelooflijk dat is de gevaarlijkste spits van Nederland. Helaas dit jaar nog net tekort, maar volgend jaar spelen ze voor het kampioenschap.

 9. Ik heb genoten van Amsterdam, leuke ploeg, altijd aanvallend (kampong speelde leuk, maar vooral op de counter). Heerlijke combinaties, snel aanvallend hockey met veel techniek. Taeke was overigens een van de betere spelers op het veld, veel belangrijker dan velen denken en kunnen zien. Bovendien pusht hij 2x een corner raak op belangrijke momenten. Dat gewissel van die de Wert, dat is pas armoede zeg! En zo goed zijn Die corners ook niet van hem. Amsterdam terechte winnaar, moet volgend jaar nog zien bij kampong, onder druk play offs halen is wel andere koek, typisch voor kampong om hieronder te bezwijken. Volgend jaar gewoon OZ, Amsterdam, bl’ daal en Rotterdam in play offs

 10. Teakema een van de besten op het veld? Hij werd aan alle kanten voorbij gelopen! verdedigend 1:1 dramatisch. Ik zou niet weten waar Van Ass hem zou moeten neer zetten in het Nederlands elftal.

 11. @hidde heb je wel op het goede veld gekeken? taeke een vd beste hahaha de man heeft nul komma nul toegevoegde waarde

 12. Jan uit het bos

  Derk, waar van Ass taekema moet plaatsen? Op de tribune, waar anders? Kan me erg goed voorstellen dat tt binnenkort international-af is. Hij heeft het niet meer.
  Mbt het doelpunt van rotterdam. Bizar dat de liefde dit niet even navraagt bij zijn collega. Niet dat hij het zeker heeft gezien, maar toch.

 13. @ Kees: Struik hoefde niet weg bij kampong, heeft zelf gekozen meer tijd te gaan besteden aan zijn baan als leraar.

 14. @ johan, dat geloof je zelf toch niet, op het moment van wegsturen presteerde Kamping even niet goed, daarna is het alleen maar beter gegaan, kortom weer een bewijs van bestuurders met de teweinig geduld.
  @ jan en tieske, geen verstand van hockey zo te zien….geeft niet, maar dan leiver niet van die onzin brullen

 15. Jan uit het bos

  @kees
  1) Struik zat al 5 jaar bij Kampong. Ook dat vond hij zelf wel voldoende…
  2) het is toch al jaren duidelijk dat tt een geniale sc kan hebben maar dat de rest van zijn hockeykwaliteiten minder zijn (geworden). Wie heeft er dan geen verstand van hockey? Zaterdag speelde hij gewoon ok, maar zeker niet goed.

 16. @keessie, zet je Amsterdam bril even af, dan zie je wat heel Nederland ziet dat TT nul komma nul toegevoegde waarde voor Oranje heeft. Dus geeft niks dat je het niet ziet maar begin nou niet over verstand van hockey hebben, de man is verdedigend een drama en internationaal maakt hij ook nooit een belangrijke goal.

 17. @keessie, wel heel veel spookrijders op de weg he….
  Tegen de stroom inroeien is prima maar als je op je rijbaan zoveel spookrijders ziet moet je even gaan nadenken over je rijrichting!

 18. Jan uit het bos

  Ach, Kees kijkt gewoon door zijn gekleurde bril – zoals bepaalde niet nader te benoemen aanhangers van een clubje uit het Gooi ook doen – en dat is hem goed recht.
  Na de spelen maken we de balans op en gaan we zien wie er gelijk heeft, waarbij ik vrees dat tt het niet meer gaat redden.

 19. Johan Wandelaar

  @bert, vind jij het een hoogstaand journalistiek stuk dan? Het was toch de bedoeling dat het niveau omhoog ging met de komst van jesse? Ik zie hier een beknopt stukje waarbij ik mij niet kan onttrekken aan het idee dat dit niet gebaseerd is op eigen journalistiek inzicht maar slechts het redigeren van informatie uit andere bronnen is. Een beetje kwalijk vind ik dat wel. Dus Bert, ik ben het met die Floris eens.

Reageer