Amsterdam verliest EHL-finale na shoot-outs van UHC


Amsterdam heeft de finale van de EHL verloren van UHC. In een wedstrijd waarin de Amsterdammers de meeste kansen kregen gingen de Hamburgers er na shoot-outs et de titel van door. In het eerste kwart ging Amsterdam goed van start. Teun Rohof schaduwde, net als een dag eerder Robert van der Horst, nu Moritz Fürste. Die kwam hierdoor niet echt in de wedstrijd. Evers haalde na 10 minuten een corner maar doelman Jacobi bracht redding met de ‘vingertoppen’. Verga kwam nog met een backhandschot vanaf rand cirkel, maar de best kans was voor Oliver Korn van Hamburg. Die stuitte echter op doelman Klaas Veering.
In het tweede kwart probeerden de Duitsers iets meer druk te zetten maar was het Amsterdam dat al na een minuut een strafcorner van Taekema via lijnstop Fürste in het net zag belanden, 1-0. Zes minuten later scoorde Bruns met een mooi lobje vanuit een onmogelijke hoek over Veering de 1-1. De 2-1 stond echter snel weer op het bord. Evers nam de bal aan op de achterlijn, en terwijl UHC dacht dat de bal achter ging soleerde hij om keeper Jacobi heen en scoorde 2-1 in een leeg doel.
Kwart drie leverde voor Amsterdam weinig kansen op. Wel werd Klaas Veering aan het werk gezet, eerst mocht Jonas Fürste na een dekkingsfout van Geert-Jan Derikx vrij uithalen. Even later was het Fuchs die na een counter op de Amsterdam-goalie stuitte.
Het vierde kwart was geheel voor Amsterdam. Er werd vroeg druk gezet op de Hamburgse opbouw onder leiding van de onuitputtelijke Valentin Verga, maar 12 minuten voor tijd scoorde Marco Miltkau na voorbereidend werk van Korn 2-2. Amsterdam bleef aanzetten, wat resulteerde in twee corners waarvan een 30 seconde voor het fluitsignaal, die beiden door Taekema werden gemist.
In de verlenging was het Billy Bakker die dichtbij een treffer kwam. ‘Lobbend’ over keeper Jacobi heen bracht een Duitse verdediger in de doelmond redding. Aan de andere kant gebeurde er meer. Veering moest redding brengen bij een corner van Breitenstein, en vlak voor tijd stuitte Fuchs weer op de uitstekend keepende doelman. De 2-2 stand bleef staan en shoot-outs moesten het duel beslissen. Amsterdam leek op rozen te zitten nadat Fürste de eerste poging zag mislukken en Buissant meteen raak schoot. In het vervolg werden echter alle Amsterdamse shoot-outs gemist, waardoor UHC Hamburg er met de derde EHL-titel vandoor ging.

Comments (8)

 1. Aanstellers

  Terecht: alleen echte kampioenen verdienen het om de EHL te winnen (HGC uitgezonderd)

 2. Jammer Amsterdam, zou de bekroning geweest zijn van een superseizoen. Zilver, dus gefeliciteerd!!!!!!

 3. UHC stond al voor de wedstrijd met 1-0 voor. Wat een mooie fans hebben die. bij amsterdam roepen ze 2 keer amsterdam en dat is het.thuis voordeel weggegooid(arrogant of te bekakt?). Jammer want de hoofdstedelingen waren wel beter in de reguliere speeltijd.

 4. @aanstellers, waarom deze reactie?

 5. amsterdammer

  Tja, dat Amsterdamsche publiek……die hoor je vrijwel niet, je vraagt je af of ze er uberhaupt wel zijn? “leeft” heren 1 in die club eigenlijk wel? Het zijn allemaal vragen voor mij. Is AH&BC een club met een “ziel”? In mijn beleving is het vooral heel erg groot, heeft het een functioneel clubgebouw, maar niet zo veel gezelligheid. Ik mis de familiesfeer die andere (ook topclubs!) zo kenmerkt.
  Als ik op de tribune zit merk ik ook tijdens thuiswedstrijden niet zo veel van het “thuis” voordeel en dat is eigenlijk best jammer.
  Vergeleken met de tribunesfeer in het zuiden van Nederland, bij Pinoké, Hurley, Rotterdam, of bij Bloemendaal (als het ergens om gaat hoor, niet in een gewoon competitiepotje op een koude novembermiddag, want dan is het op het Kopje ook vrij stilletjes naast de vaste Zomerzorg “fans”), is het bij Amsterdam niet zo heel erg sfeervol. Zal ook te maken met dat Stadion. Dat zit natuurlijk nooit vol. Zelfs niet bij de play-offs en bij de EHL finales ook niet. Je moest entreegeld betalen toch? Da’s een barriere! In Duitsland moet je altijd entreegeld betalen om een Bundesliga wedstrijd te bekijken, da’s heel normaal! Volwassenen 5,-, kinderen 3,-. En voor de UHC supporters (echte familieclub!!), was het een lekker weekeindje Amsterdam. (Kijk ook eens naar het thuisenthousiasme in de Duitse zaalhockeycompetitie! En dan vooral de onderlinge Hamburgse wedstrijden! Heel gaaf).
  Dus leve de livestream op het internet afgelopen weekeinde! Onder het genot van een koel drankje, laptopje op schoot en weer geweldig in beeld gebracht, lekker gekeken naar tophockey.
  Maar goed, qua PR etc. heeft het Amsterdamsche bestuur nog een taakje zou ik zo zeggen.

 6. Amsterdam is een verzameling hockeyelftallen heeft niets met een club te maken, ongezellig en onpersoonlijk dat is het

 7. @amsterdammer, het Amsterdam publiek is wellicht wat verwend en daarom misschien niet zo snel onder de indruk. Dat ze bij pinoke een keertje bijna play offs halen is natuurlijk nieuw voor de club, verder hoor ik daar het publiek ook nooit overigens. Dus weet niet waar je het over hebt. Finale rotterdam-adam was het ook vrij dood zooitje daar in rotterdam, dus misschien is het gewoon het hockey publiek. Overigens vond ik de sfeer tijdens finale ehl top, lekker vol wagner ( in ieder geval stuk gezelliger dan dat winderige hok van rotterdam).
  @kees, doe niet zo jaloers en gefrustreerd joh

 8. @henk, ah komt het dichtbij knul? amsterdam is geen club is een verzameling hockeyers.

Reageer