Archibald: “Ik heb het gevoel dat het ons gaat lukken”

Foto © Jan Lelieveldt

Ryan Archibald is begonnen aan wellicht zijn laatste weekje bij de hockeyers van Rotterdam. Zaterdag om 15.00 uur starten de play-offs en de Rotterdammers staan tegenover regerend landskampioen Bloemendaal.

“Alle vier de teams in de play-offs zijn ongeveer even sterk, maar ik heb echt het gevoel dat het ons dit jaar gaat lukken,” vertelt Archibald in het AD Rotterdams Dagblad. De Nieuw Zeelander is blij dat Rotterdam tegen Bloemendaal speelt aankomend weekend. “Zij spelen snel en aanvallend hockey. Dat spelletje ligt ons wel.”

Mocht Rotterdam de best-of-three duels verliezen, dan zit het seizoen er voor Archibald op. De Nieuw Zeelandse international keert terug naar zijn vaderland in verband met zijn carrière en gaat spelen voor Somerville. Dat hij zou terugkeren voor de voorbereiding op Londen ontkent hij. “De bondscoach heeft liever dat wij in Europa hockeyen zodat we elke week een wedstrijd op hoog niveau spelen. De competitie in Nieuw-Zeeland is klein en lang zo sterk niet.”

Wat de middenvelder het meest gaat missen in Nederland? “Ik vind het zo leuk dat je hier altijd op je fiets kunt springen en binnen no-time overal bent.” Ook het hockey zal Archibald gaan missen. “Dat is immers waarvoor ik hier naartoe ben gekomen. Daarbij hebben de jongens bij HCR me snel in de groep opgenomen. Ik heb hier veel vrienden gemaakt die ik absoluut ga missen. Wat ik echt niet ga missen? Stamppot!’’

Bron: AD Rotterdams Dagblad

Comments (4)

  1. HGC – Rotterdam 3-0

  2. Rotterdam – Bloemendaal 2-6

  3. Rotterdam is lekker bezig! Ze zouden zich meer bij het credo ‘niet lullen, maar poetsen’ moeten houden. Het gebrekkige verdedigen van Rotterdam ligt Bloemendaal ook wel..

    Forza Bloemendaal!!!

  4. Rotterdam in 2 wedstrijden van de mat gespeeld!

Reageer