Argentijnse hockeymannen in Europa – Hoofdklasse Hockey Nederland

Argentijnse hockeymannen in Europa

Mario Galliano, lid van de Argentijnse hockeybond CAH zei gisteren in een radio interview: “Si los Caballeros estuviesen en Europa, estaríamos entre los mejores del mundo“: Als de Argentijnse hockeymannen Europeanen zouden zijn, waren ze de beste van de wereld.

Het probleem is dat er in Argentinië geen sterke hockeycompetitie is. Een groot deel van de Argentijnse internationals speelt in verschillende Europese hockeycompetities (Lucas Vila, HGC, Lucas Rey/Pedro Ibarra, beide SCHC) en dan vraagt gezamenlijk trainen veel organisatie. Het doel is Londen 2012. De route daar naar toe leidt via de Pan Amerikaanse Spelen in Guadalajara (Mexico) waar plaatsing voor Londen afgedwongen kan worden.

Om daar zo goed mogelijk voor de dag te komen zijn trainingsstages nodig. Deze week spelen de Argentijnen twee vriendschappelijke wedstrijden (eerste wedstrijd werd 2-2)  tegen het Franse nationale team. De Argentijnen gebruiken deze week om veel te trainen en af en toe te ontspannen. Het Franse trainingscentrum INSEP leent zich daar uitstekend voor.

Bron: Hockey Caballeros

Leave a Reply