Positief gestemde Loots en Wolff na topper tussen HGC en Rotterdam

Door een doelpunt van Dick Möhlmann won HGC gister van Rotterdam. De gasten waren vooral in de eerste helft beter maar wisten dit niet on doelpunten om te zetten en dus moesten ze de punten uit handen geven. Na afloop van deze topper sprak NOS Langs de Lijn met coaches Dirk Loots en Reinoud Wolff. 

Op de vraag of de overwinning terecht was antwoordde Loots: “Op basis van de tweede helft kun je zeggen van wel maar om te zeggen helemaal terecht weet ik niet. Ik ben er in ieder geval heel blij mee!” Ook zijn collega, Reinoud Wolff, zag dat zijn ploeg in het eerste bedrijf het betere van het spel had. “De hele eerste helft zijn we ze goed de baas geweest maar we hebben gewoon verzaakt door niet met een voorsprong de rust in te gaan. Nadat ze (in de tweede helft) een minuut of 20 de baas zijn geweest hebben wij ons hersteld maar wij kregen daarna weer kansen gelijk te maken. Je zou wensen dat ze erin waren gegaan maar je krijgt niet altijd wat je verdient.”

Met deze overwinning staat HGC nu met zestien op een gedeelde eerste plek, iets waar Loots logischerwijs van tevoren voor getekend had. Tegelijkertijd was de wedstrijd tegen Rotterdam de eerste echte krachtmeting met een topploeg. De komende weken treft de ploeg uit Wassenaar onder andere Amsterdam, Kampong, Bloemendaal en Oranje Zwart. Op de vraag of er dit seizoen na vier droge jaren weer een play-off plek inzit antwoordt Loots dan ook voorzichtig: “Ik denk dat OZ en Kampong vrij zeker de play-offs gaan halen en dan zijn er vier ploegen, waaronder wij, die gaan vechten om die andere twee plaatsen. (..) Gaan we het halen? Veel te vroeg om daar iets over te zeggen maar we zijn wel goed bezig.”

Dat Rotterdam ondertussen de zesde plek inneemt is niet iets wat coach Wolff direct zorgen baart en dat komt mede door de solide partij die zijn ploeg, afgezien van de nederlaag, op de mat legde. “Het veldspel geeft wel genoeg hoop en vertrouwen om de komende weken in te gaan,” legt hij uit. We zijn wat kwetsbaar in de selectie, Polkamp doet langere periode niet mee en de jongens die daar nu spelen blijven uitstekend overeind, dat geeft wel het vertrouwen om de komende weken goede zaken te doen.” Desalniettemin zal er dan wel meer gescoord moeten worden, vindt ook de coach. “Je moet wel een hoger rendement uit je kansen halen. (..) We krijgen zondag Pinoké thuis en Den Bosch en het is voor geen enkele ploeg in de hoofdklasse makkelijk om daar te winnen. Dat is ook het leuke van deze competitie. Er zijn op voorhand misschien zes ploegen geweest die in het linkerrijtje zouden moeten spelen maar daar blijkt nu toch wel van dat er regelmatig punten worden gemorst tegen de op papier mindere ploegen.”

Beluister de volledige interviews met beide coaches hier:

Reageer