Australië met weergaloos spel voorbij Spanje

Australië heeft in het duel tegen Spanje laten zien dat het dé absolute topfavoriet is voor goud tijdens deze Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Ric Charlesworth gaf Spanje geen schijn van kans. Met schitterende, snelle combinaties werden de Spanjaarden kapot gespeeld: 5-0
Australië schoot uit de startblokken tegen Spanje, maar twee strafcorners in de eerste drie minuten waren nog niet aan de Hockeyroos besteed. Na 9 minuten was het wel raak toen Russell Ford de 1-0 op fantastische wijze achter doelman Francisco Cortes tipte. Vier minuten later was het de beurt aan middenvelder Matthew Butturini die de bal droog op de plank schoot. Nadat acht minuten voor rust Eddie Ockenden de bal op de paal schoot was het twee minuten later wel raak. Simon Orchard maakte de 3-0 via een knappe tip-in.
Australië ging in de tweede helft vrolijk verder met aanvallen. Na vijf minuten in de tweede helft gaf Glenn Turner, na een schitterende scoop van Christopher Ciriello, keeper Cortes voor de vierde keer het nakijken. Een eretreffer zat er niet meer in voor de Spanjaarden, omdat keeper Burgers ook in uitstekende vorm verkeert. Het slotakkoord was voor Eddie Ockenden die twee minuten voor tijd uit een strafcornervariant de 5-0 op het bord zette.
Vervelend nieuws voor Spanje was de ogenschijnlijk ernstige blessure aan de schouder van de oude vedette Pol Amat. Amat kwam halverwege de eerste helft vervelend terecht op zijn schouder en moest de rest van het duel aan zich voorbij laten gaan. Het zou een flinke aderlating zijn voor de Spanjaarden als ze na Santi Freixa nu ook Pol Amat de rest van het toernooi moeten missen.
Dankzij deze zege gaat Australië met zes punten en een doelsaldo van elf voor en nul tegen aan de leiding in poule A. Voor Spanje wordt het, zonder steraanvallers Freixa en Amat, met een punt uit twee wedstrijden een lastig verhaal om de halve finales te bereiken.

Reageer