Bain: ‘Ik wil niet meer naar beneden kijken, dat is de oude mentaliteit’

Promovendus Hurley kent tot nu toe een uitstekend seizoen. De ploeg van spits Kenny Bain is met een zevende plek momenteel ‘best of the rest’ maar met een gat van 15 punten lijkt omhoog kijken geen optie meer. Desalniettemin leek het team afgelopen zondag even op weg naar een stuntje door tegen Kampong bij rust met 1-0 voor te staan.Kenny_Bain Hurley

Voor de wedstrijd tegen de play-off kandidaat uit Utrecht had het team uit het Amsterdamse Bos afgesproken op zoek te gaan naar de 1-0. “Normaal komen we tegen topploegen altijd snel achter dus dat wilden we nu niet,” legt Bain uit. “Helaas hebben we het niet vast kunnen houden en kregen we in korte tijd drie doelpunten om onze oren, sommige ook wat ongelukkig. Maar Kampong heeft een supergoed team dus waren we achteraf niet teleurgesteld met het verlies en voornamelijk tevreden over ons spel.”

Op dit moment staan de heren van Hurley op de zevende plek. Het gat met de nummer zes, Amsterdam, is 15 punten en met nog maar vijf wedstrijden te spelen vrijwel onoverbrugbaar. Omhoog kijken is dus geen optie maar omlaag kijken wil de topschutter van Hurley ook niet meer. “Ik heb veel gesprekken met de coach over de grote stap die wij, en ikzelf ook, dit jaar hebben gemaakt, gezien het feit dat we uit de overgangsklasse komen. Ik wil niet meer naar beneden blijven kijken, dat is de oude mentaliteit. We bekijken het gewoon per wedstrijd en moeten proberen zo dicht mogelijk bij de nummer zes te komen.” Ondanks deze positieve instelling van de Schot blijft hij realistisch. “Den Bosch en Schaerweijde staat niet ver van ons vandaag dus daar kijken we natuurlijk ook naar. Dit weekend won bijvoorbeeld zowel Schaerweijde als Pinoké, dat voert de druk wel wat op. Toch ben ik van mening dat we ons daar niet teveel mee bezig moeten houden. We hebben het de eerste helft zo goed gedaan, gewonnen wat we moesten winnen dus dat moet in de tweede helft dan ook kunnen.”

Aanstaande vrijdagavond mogen Bain en zijn teamgenoten op bezoek bij Den Bosch waarvan ze thuis, ook in een avondwedstrijd, met 6-2 wonnen. De spits onderschat de tegenstander echter niet. “Den Bosch heeft een heel goed en snel team met een geweldige coach. Wel is het jammer voor hen dat Austin Smith waarschijnlijk niet meedoet want dat is een fantastische speler. Alsnog mogen we ze niet onderschatten, het wordt een zware wedstrijd. Als wij ons beste spel spelen dan winnen we hopelijk.”

Na dit weekend resten er nog maar drie speelrondes waarna Hurley hoopt dit seizoen op een mooie plek in de ranglijst te eindigen. Het doel is om in ieder geval de play-outs te ontlopen. Bain heeft vertrouwen in een goede afloop maar houdt wel een slag om de arm. “We kunnen het zeker maar ik wil het niet te hard van de daken schreeuwen. We moeten het goede spel wel vasthouden en dan hoop ik dat we die groei met dit team volgend jaar door kunnen zetten.”

 

Comments (1)

  1. wat een positieve reactie… zeker met het juiste Bain uit bed gestapt?

Reageer