Marcel Balkestein breekt jukbeen op zes plaatsen

Foto © Maurice de Wert

Oranje Zwart-verdediger Marcel Balkestein heeft zondagmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen Kampong (2-1 winst) zijn jukbeen op zes plaatsen gebroken. “Sander de Wijn wilde een lage backhand slaan en Marcel dook daarvoor. In zijn poging om het schot te blokken kreeg Marcel de stick van Sander in zijn gezicht,” zo vertelt OZ-coach Sjoerd Marijne.

De Oranje-international werd meteen naar het ziekenhuis in Geldrop gebracht en is meteen geopereerd. Hoe lang de verdediger uit de roulatie ligt, is nog onzeker. “Normaal gesproken staat er voor deze blessure vijf weken, maar we moeten nog even afwachten hoe lang het zal duren,” aldus Marijne. Zeker is dat Balkestein de wedstrijd tegen HDM aanstaande zondag niet zal halen.

Comments (1)

  1. floppieenteun

    Gevoelig verlies voor OZ en vervelend voor Balkestein zelf natuurlijk. Tegen HC Bloemendaal uit (3-1) was hij ondanks het verlies van OZ de beste man van het veld. Foutloze wedstrijd gespeeld, zowel qua spel als coaching, echt met verbazing naar zitten kijken toen. Ben benieuwd of hij er thuis tegen HC Bloemendaal bij is op 10 april en tijdens de EHL.

Reageer