Balkestein: ‘Een kamp met een beperkt aantal plekken waarbij het draait om kwaliteit’

Van 11 tot en met 13 augustus zal op de velden van hockeyclub Asten (HCAS) voor het eerst het Olympisch Hockeykamp georganiseerd worden onder leiding van OZ-internationals als Bob de Voogd, Thomas Briels, Mink van der Weerden en Sander Baart. Het initiatief kwam van verdediger Marcel Balkestein en hij legt uit hoe het balletje is gaan rollen.

“In het verleden kwamen er wel eens ouders van Oranje Zwart of van mensen die ik ken uit de buurt die vroegen of ik hun kinderen training wilde geven of een clinic wilde organiseren. Vooral omdat je op clubs vaak wat mindere trainers hebt. Ik hield het altijd af tot ik een keer geld voor een trip naar Rome moest binnen halen, toen hebben we een clinic georganiseerd. Wat we heel belangrijk vonden was dat het kwalitatief goed zou zijn. Kids moeten training krijgen van internationals in kleine groepjes. Dit hebben we een paar jaar gedaan en dat vond ik leuk omdat je er veel energie van krijgt. Vervolgens gingen ouders vragen of we niet iets in de zomer wilden organiseren. Via iemand die ik nog uit Heeze ken kwamen we terecht bij hockeyclub Asten.”

Hoewel Nederland al vele hockeykampen rijk is denkt Balkestein met zijn kamp toch een iets andere weg in te slaan. “Er zijn veel kampen en clinics waar een international een handtekening komt geven en vooral leuke dingen komt doen. Die kampen zijn dan meer gericht op het plezier en avontuur naast het hockey. Dat is ook goed maar ik vind het veel leuker om kinderen dan ook te leren hockeyen en ook vooral aan kinderen die dat graag willen,” legt de verdediger uit. “Het is ook niet met overnachting omdat ze dan na zo’n nacht helemaal gaar zijn en niet meer vooruit komen. Daarnaast kost dat veel meer organisatie. Daarom leek het me leuk om te proberen met wat internationals en trainers de opzet van die clinics drie dagen te doen in plaats van één dag. Daar is dit dus uitgerold. Een kamp met een beperkt aantal plekken waarbij het draait om kwaliteit. Ze krijgen gegarandeerd training van internationals als Bob de Voogd en Mink van der Weerden en in kleine groepjes. Het worden natuurlijk wel gezellige dagen maar ze leren dan ook nog echt iets.” Aangezien het kamp plaats vindt in de omgeving van Eindhoven zullen vooral internationals van Oranje Zwart hun opwachting maken. Ondanks dat tot nu toe alleen de namen van teamgenoten van Balkestein op de flyer schitteren is de kans groot dat ook de dames internationals van OZ hun opwachting maken.

Voordat het zover is hebben de Oranje (-Zwart) spelers nog drie drukke maanden voor de boeg met daarin de tweede competitiehelft, de EHL (gehouden in Eindhoven) en natuurlijk het WK. Ter voorbereiding is het eerste herenteam dit jaar een keer niet naar het buitenland afgereisd. “We hebben er dit jaar voor gekozen om niet op trip te gaan, het was een risico maar pakte goed uit omdat het weer goed was. We hebben net tien dagen achter elkaar hard getraind en zijn langzaamaan compleet. Alleen Baart (Sander Baart, red.) mist de eerste wedstrijd om hij dan nog in India zit en Rizwan (Muhammad, red.) is nog geblesseerd maar verder is iedereen fit dus ik verwacht veel van het begin van de competitie.”

Wil je meer informatie over het kamp of je nu al inschrijven? Klik dan hier

Flyer OZ

 

Comments (2)

  1. Vorig jaar is mijn jongste naar het WK kamp van Bakker gegaan wat op Leonidas werd gehouden.. Dat was een groot succes.. Weet iemand of Bakker hier mee is gestopt??

  2. Nee ik ga dit jaar ook daarheen het heet wk hockey weekend. we slapen daar 2 keer echt super vet. ik kreeg laatst clinic van billy bakker was echt super vet!

Reageer