Balkestein: “Ik besef dat ik geluk heb gehad”

Foto © Maurice de Wert

OZ´er Marcel Balkestein verliet afgelopen zondag tegen Kampong gewond het veld nadat de verdediger de stick van Kampong-aanvaller Sander de Wijn in zijn gezicht had gekregen. Balkestein wilde het backhand schot van de spits blokken en dacht dat slidend te doen (zie foto onder). Diezelfde middag is de Oranje-international nog onder het mes gegaan in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.

“De vader van Joost Rademakers is als kaakchirurg aan dit ziekenhuis verbonden en kon me gelijk nakijken. Onderweg naar Geldrop zag ik mezelf in het spiegeltje van de auto. Mijn jukbeen was dik en ik besefte dat er iets flink mis was. Toch schrok ik toen ik de bevindingen van de dokter hoorde, nadat de foto’s waren gemaakt,” vertelt de verdediger. “Daar zit een breukje, en daar zit een breukje, en daar zit een breukje… Het hield maar niet op. Bij zes stopte hij pas.”

“We konden twee dingen doen: Of we zouden het zo laten, waardoor je altijd iets zou blijven zien in mijn gezicht, of meteen opereren en een plaatje op de breuk doen. Nadat ik nog contact heb gehad met de medische staf van Oranje hebben we kozen voor een directe operatie. Om zes uur ging ik onder het mes en een uur later waren we weer klaar.”

De waaghals kampt momenteel met veel pijn, spierpijn en koorts en houdt zich even gedeisd. “Deze week doe ik rustig aan. Op mijn werk (Balkestein is accountmanager bij een bank, red.) hebben ze begrip voor de situatie. En qua hockey… We moeten zien hoe het herstel verloopt. Normaal duurt zo’n blessure vier tot zes weken. Eigenlijk kan ik me nu nog niet indenken dat het zolang duurt. Mogelijk krijg ik hetzelfde kapje aangemeten als PSV-voetballer Stanislav Manolev. Hij had net zo’n blessure opgelopen. Bij de EHL, eind april op Bloemendaal, wil ik er in ieder geval weer bij zijn.”

De routinier mag nog van geluk spreken dat hij er zo van af is gekomen. “Ik besef dat ik geluk heb gehad. Als die stick een paar centimeter hoger was gekomen had ik ‘m in mijn oog gehad. En als-ie een klein beetje meer naar links was gekomen, was mijn slaap geraakt. Het was geen handige actie van mij, maar het was wel een bewuste keuze. Bij een 4-1 voorsprong was ik niet voor die bal gegleden. Ik nam het risico. En dan kan dit gebeuren.”

Bron: Hockey.nl

Reageer