Barry Middleton: "Ik vergelijk Ashley Jackson met Christiano Ronaldo"

“We maken vaak grappen over dat Ashley zo snel naar voren rent, dat hij niet zo snel terugrent,”aldus de Britse bondscoach Jason Lee in The Independent. “Ashley is even briljant als frustrerend maar dat neem ik zoals het is”. Ik heb er vrede mee zijn zwaktes en sterktes te accepteren. Ook aanvoerder Barry Middleton, ook een van de beste hockeyers, is het met zijn coach eens: “Als wij het goed doen, dan is hij daar een groot onderdeel van. Als hij doelpunten maakt, dan doen wij het goed; Doet hij dat niet, dan wij ook niet.”
Bondscoach Lee geeft aan dat de Engelse speelstijl veel druk oplevert. Vanwege de aanvallende instelling van zijn ploeg zal het nooit saai zijn om te kijken, maar zijn de risico’s groot. Engeland zou een gouden medaille kunnen winnen, maar als alles tegenzit is ook een negende plaats niet uitgesloten. “We wilden aanvallend en aantrakkelijk spelen, vertelt Middleton. We hebben gepraat over dat we sport wilden verkopen aan ons land. Dat kon twee kanten op gaan. We hebben maanden achter elkaar verloren, tot we dachten: Gaan we veranderen? Zijn we gek geworden? En ineens viel alles samen tijdens wat oefenwedstrijden voor het EK in 2009. We scoorden veel doelpunten, en waren gevaarlijk. We dachten: we hebben het te pakken.”
“Voor deze speelstijl is het belangrijk om elkaar in het veld te vertrouwen”, vervolgt de aanvoerder. “Als verdedigers in de problemen kwamen, liepen we in het verleden terug om ze te helpen. Nu vertrouwen we ze gewoon.” Volgens bondscoach Jason Lee is Jackson de belichaming van dit vertrouwen. “Een van de dingen die verschil maken en waarom hij een van de beste spelers ter wereld is dat hij een fantastische mentaliteit heeft. Hij herhaalt, herhaal en herhaal, onder alle omstandigheden. Hij neemt de druk op zijn schouders. Ik vind het een zeldzame kwaliteit in elke sport als een speler de druk opeist, zichzelf in die positie manouvreert.” Aanvoerder Middleton gaat nog iets verder: “Ik gebruik liever de woorden die Alex Ferguson zei over Christiano Ronaldo. Hij wordt van de bal gelopen, op zijn enkel geslagen, van achteren getackled, maar dan staat hij op om de bal te heroveren. Dat heeft Ashley ook: hij heeft de moed om de bal te willen. Als je een fout maakt denk je niet aan wat mensen van je vinden. Je blijft het spel spelen en hetzelfde doen. Dat is een goede kwaliteit.”

Reageer