Bas Ophof van AMHC naar AMHC

Met ingang van het volgend seizoen is Bas Ophof eindverantwoordelijk voor het mannenteam van overgangsklasser Alkmaar. Gisteravond vertelde de Utrechter het nieuws over zijn carrièreplannen aan z’n leermeester Peter Jonker en de hockeymannen van Amersfoort met wie hij twee jaar goed heeft gewerkt.

“Jonker wilde graag volgend seizoen doorpakken op Birkhoven”, aldus Ophof die sinds een jaar op fulltime basis met de hockeysport bezig is. “Ik wil me verder ontwikkelen, dus moet ik ergens anders een frisse start maken. Bij Alkmaar ligt wat mij betreft een mooie uitdaging.”

Vanaf augustus moet hij dus het werk als oefenmeester bij de topjeugd van Kampong combineren met zijn nieuwe werkgever in de kop van Noord-Holland met wie hij voorlopig een contract voor een jaar overeenkwam. Ophof is uiteraard voorzichtig met zijn bespiegelingen doordat hij pas begin augustus precies weet met welke groep de Utrechter precies aan de slag kan gaan. Bovendien moet de samenstelling van het begeleidingsteam nog vorm krijgen.

Aan de andere kant probeert hij op termijn wel een plekje te bereiken bij de play-offs. Op het veld ligt nu eenmaal het accent. “En ik wil graag lekker stunten in het debuutjaar van Alkmaar in de hoofdklasse indoor. Maar ik ga eerst samen met Peter Jonker er alles aan doen om in Birkhoven de overgangsklasse voor de hockeymannen van Amersfoort veilig te stellen. Volgend jaar wil ik graag terugkomen om hier met AMHC een uitwedstrijd te spelen en een gezellig weerzien te hebben.”

Reageer