Bondscoach België stapt op

Colin Batch heeft aangekondigd op te stappen als bondscoach van België. Hij gaat aan de slag bij de mannen van Nieuw Zeeland.
Sinds 2008 was Batch betrokken bij de Red Lions. Eerst werd hij door de KBHB aangetrokken om assistent te zijn van zijn landgenoot Adam Commens, vanaf 2010 werd Batch de hoofdcoach.
De Australiër zorgde er onder meer voor dat de Belgische mannen zich direct kwalificeerde voor de Olympische Spelen van Londen en de Champions Trophy begin december 2012 in Melbourne. De vijfde plaats op de Spelen was het hoogtepunt in zijn carrière als bondscoach.
‘De Koninklijke Belgische Hockeybond ziet met spijt in het hart haar ervaren coach vertrekken en wil langs deze weg Colin bedanken voor de kwaliteit van samenwerking gedurende de afgelopen vier jaar’, meldt de KBHB.
Het is nog niet bekend wie Colin Batch gaat opvolgen, hij zal tot eind oktober nog actief zijn. Assistent-trainer Jeroen Delmee is wellicht iemand die in aanmerking komt voor het bondscoachschap.
Bron: nieuwsblad.be

Comments (5)

  1. Toon Siepman, no-brainer!

  2. Inderdaad,Toon Siepman zou voor de Belgen de juiste keuze zijn. En een ramp voor Nederland!

  3. Toon Siepman stopt niet bij Vught. Afspraak met speelsters van MOP is duidelijk! Zou eventueel wel een dubbelfunctie kunnen worden waarbij Delmee de dagelijkse/wekelijkse taak op zich neemt en voor toernooien dan Siepman.

  4. Marc Lammers? Bij de uitreiking van de coach van het jaar award hoorde ik dat hij wel weer een land wil gaan coachen. Zou ook een ramp zijn voor Nederland….

  5. Waarom niet Delmee?

Reageer