Bestuurslid tophockey van Pinoké: "Bas heeft ons zijn woord gegeven"

In een reactie op Bas Campbell zegt bestuurslid tophockey van Pinoké Nol Phijffer tegen hockey.nl: ‘Bas heeft ons zijn woord gegeven, en dat deed hij toch niet voor niets?’
‘Het contract is dan niet getekend, maar we hebben een mail waarin hij zegt met onze voorwaarden akkoord te zijn en dat heeft hij ook nog telefonisch bevestigd. We hebben dus een harde afspraak.’
Het lijkt een strijd van woord tegen woord te worden. Campbell claimt dat de voorwaarden van het contract waar hij ja tegen zei veranderd waren toen hij de papieren onder ogen kreeg. Phijffer: ‘Onzin. Er is helemaal niets aan de condities veranderd. Dat hebben we hem ook uitgelegd. We zeiden nog: ‘Neem het contract mee naar huis en lees het rustig door. Dan begrijp je het wel.’
Echter tekende Bas Campbell niet aldus Phijffer: ‘Dus zijn we gaan praten met de familie Campbell, maar er kwam geen oplossing. En ineens hoorden we dat hij naar Rotterdam zou gaan. Voor ons een verrassing. Hij heeft tegen ons steeds gezegd dat hij juist niet naar Rotterdam of Oranje-Zwart zou gaan.’
Phijffer en Pinoké weten nog niet uit of er juridische stappen worden ondernomen: ‘Daar zijn we nog niet over uit. Het is allemaal nog vers en we moeten hier goed over nadenken. Of ik het nog zie gebeuren dat Bas voor ons gaat spelen? Waarom niet? Pinoké is een leuke club.’
Bron: hockey.nl

Comments (24)

 1. Pinoke was een leuke club. Inmiddels is het relatief ordinair met al het nieuwe geld en de bijbehorende gladjakkers.

 2. Cornelis uit het zwambad

  Begint net op HCR en Laren te lijken

 3. Pff, Pinoke lijkt in helemaal niets op HCR of Laren. Top warme familieclub waar het bestuur nu een zaak heeft af te handelen met een spelerscontract. Dit hoeft wat mij betreft ook allemaal niet in de openbaarheid afgehandeld te worden maar alle gefrustreerden (anderen uit het bos wellicht) die nu eindelijk een keer op modelclub pinoke kunnen gaan schieten op een forumpje mogen eindelijk los. Weinig diepgaand en nogal abject allemaal maar goed. Hoge bomen vangen veel wind!

 4. steekneus

  inderdaad zeg, mijn eigen pinoke leert blijkbaar niet van de fouten die Laren en HCR gemaakt hebben, denken dat je met veel poen er een topclub van kunt maken. Ik schaam me voor mensen als Spee met hun poenerig gedrag, is toch een aanfluiting voor de club, verschrikkelijk zeg, en zo lopen er nog wat heren die het vooral voor hun eigen ego doen. Gelukkig zitten er nog verstandige mensen.
  @Dimitri, het is toch een schande dat wij dit als club naar buiten brengen, of we nu gelijk hebben of niet, het is typisch gedrag van mannen met te geote ego’ s…..

 5. @ steekneus, ben zelf ouder van spelers die elders in het bos hockeyen maar ik vind pinoke niet zo overkomen. Zitten behoorlijk veel betrokken en hardwerkende mensen daar, met een top jeugdopleiding en sfeer als gevolg. Ik kom er graag. Spee inderdaad een blaaskaak maar dat is algemeen bekend, ook bij qv zo. Verder heb ik niet de indruk dat er veel andere figuren zijn die zich ondanks hun poenerige imago echt heel erg profileren als one man show paardjes. Dit met Bas is vervelend en hoeft niet in de publiciteit maar er zijn ongetwijfeld van beide kanten wat dingen niet goed gegaan, snel oplossen op een goede manier voor zowel Bas als Pinoke en HCR. En bij Pinoke komt er nog een bootlading fantastisch getalenteerde en begeleide jeugd aan dus jullie hoeven je geen zorgen te maken volgens mij…

 6. Waar baseert u de mening op over Spee (die overigens totaal niks met dit onderwerp te maken heeft). Ook de uitspraak over QV is natte vingerwerk, aangezien hij daar fantastisch werk heeft geleverd met de dames. Hij heeft een eigen werk wijze waar wij het mee eens kunnen zijn of niet, maar dat betekend toch niet dat hij een blaaskaak is? Laat dit soort taalgebruik nou achterwege op een forum als u niet precies weet over wie of waarover u het heeft, en geef alstublieft alleen een mening over het onderwerp, zonder mensen de grond in te duwen. Dat zou mijns inziens het allemaal een stuk leuker maken. Dank!

 7. Harm Bruin ga nou niet je clubje verdedigen om zo een wit voetje bij Etienne Spee te halen. Alom bekend dat het een blaaskaak is, dat hij goed presteert bij QV zal zeker zo zijn geweest en bij Pinoke doet die het aardig, niet meer en niet minder

 8. Pinoke is een hele enge club

 9. @dmitri, wakker worden pinoke is een hele ordinaire club geworden

 10. harm is net zo eng als pinoke

 11. @ Harm: en kijk eens hoe fantastisch zijn werk is geweest bij de dames van Qui Vive….geld erin gepompt, naar de overgangsklasse gepromoveerd, weggelopen(met geld) en speelsters meegenomen en Qui vive nu naar 2e klasse….Ik zeg echt topwerk en er een goed dameslijn neergezet…..
  En blaaskaak…ja, echt wel!

 12. Wat een geweldige discussie!!!
  Bas Campbell heeft het zelf niet zo handig aangepakt. Hij is naïef geweest en daar komt hij na een paar nachtjes slapen wel achter. Het heeft niks met de betreffende clubs te maken, ook niet met geld of zogenaamd poenerig gedrag. Namen van coaches horen niet thuis in deze discussie, totaal irrelevant. Jaloezie?
  Bovendien vertoont elke club poenerig gedrag. Van de parkeerplaats tot aan de krokodillen en polopaardjes aan de bar, hockey is nog steeds een elitaire kaksport waar men graag pronkt met haar welvaart, het liefst altijd een beetje meer dan de ander. Alle natnekken op dit forum met hun Ray Ban zonnebrillen betaald van pappies creditcard hebben dat nog niet door. Lekker in dat kleine wereldje blijven!

 13. @John. Jij hebt de artikellen duidelijk niet gelezen. Bas heeft na een wijziging van pinoke in het akkoord een andere keuze gemaakt. Niet zijn fout, maar pinoke’s laksheid. Schijtclub

 14. @john zet je leesbril anders even op ipv over raybans te ouwehoeren, dan snap jij het ook.

 15. @jozef @els, nette reacties. jullie twijfelen schijnbaar niet aan de oprechtheid van Bas Campbell. Hieronder een klein citaatje wat een jaar geleden gebeurde met broer Gijs. Familie trekje? Met de zus was laatst ook een probleem bij Hurley.
  Eind mei werd bekend dat Gijs Campbell Oss zou verruilen voor Den Bosch, de club waar hij eerder al twee seizoenen speelde. Echter meldt het Brabants Dagblad donderdag dat de jongere broer van de Bossche-aanvaller Bas Campbell (foto) toch niet naar Den Bosch komt en bij Overgangsklasser Oss blijft.
  “Hij twijfelt of hij het kan opbrengen en er niet te veel voor moet inleveren”, reageert Den Bosch-voorzitter Mieke van den Akker in de Brabantse krant. “Hij zet ons nu wel voor het blok; zo vlak voor de competitie is het lastig om een waardige vervanger te vinden.”
  “Niet heel netjes nee”, erkent Campbell zelf. “Maar ik sta wel achter deze beslissing, ik voel dat ik dit moet doen. Ik twijfel of ik de juiste motivatie heb voor de hoofdklasse. Hockey is heel leuk, maar er is meer dan dat voor mij. Dat heeft verder helemaal niks met Den Bosch te maken, maar alles met mij.”

 16. @jozef, Frits, Els,
  Wat een gebrek aan nuance en vocabulaire. Dingen roepen is zo makkelijk, maar ze onderbouwen is lastiger. Ik ben het met jullie eens dat dit akkefietje niet in de publiciteit hoeft maar het opportunisme waarmee dan een hele club wordt weggezet als ‘schtijclub’/ ‘enge’ club/ ordinaire club of het in een reactie op een ander artikel op zeer welbespraakte wijze gaan hebben over het tenue komt zo dommig over. Pinoké is een prachtige club en dit is voor zowel pinoke als bas allemaal niet zo handig. komen ze ongetwijfeld uit.
  Daarnaast zijn ALLE hockeyclubs tot op een zeker niveau ordinair, waarom: zie dit forum. Hockeyvolk kan gewoon verschrikkelijk verwend, dichtgetikt en clueless babbelen.
  @Ludo, namen noemen zonder dat je kunt bevestigen dat een forumbezoeker ook echt die persoon is lijkt me niet de bedoeling. Ken mr Bruin niet maar lijkt me niet dat hij hier erg blij mee zal zijn.

 17. Haha, ik heb ook een Ray Ban! Dus ik herken me er wel in (behalve dan dat ik hem gewoon zelf heb gekocht)! Verwend: check, Kakkerig: check, Hoog opgeleid: check en op zn tijd Onfatsoenlijk: check. Nou, dat plaatje was echt voor mij geschetst! Dank je John, of moet ik zeggen Sjon?

 18. Bij mij klopt het ook, alleen heb ik een Oakley en geen Ray Ban. Kakkers rule!

 19. Boudewijn-Willem

  Ik heb een Oakley en een Ray Ban. Yeah!

 20. Peter-Jan-Boudewijn-Henk van Spaandonk

  Beste Vrinden,
  Ik Golf..
  Ik zit naar alle waarschijnlijkheid op het verkeerde Forum.
  Het beste voor jullie allemaal
  Peter-Jan-Boudewijn-Henk Van Spaandonk

 21. @ Schaar. Ik ken niet veel jongens die zo oprecht zijn als Bas. Laten we deze zaak rustig afwachten..

 22. @wimpie, het ging mij meer om de ongefundementeerde mening die sommige geven. En dat op een club af te wenden. Alsop de oprechtheid van Bas. daar ben ik geen insider voor

 23. Pisang: zeg maar gewoon John en geen Sjon
  Met vriendelijke groet Sjon

 24. Oke Sjon

Reageer