Bezoekers hoofdklassehockey.nl verdeeld over aanblijven Paul van Ass

De meningen van de bezoekers van hoofdklassehockey.nl zijn sterk verdeeld als het gaat om het bondscoachschap van Paul van Ass.
37% van de 174 stemmers vindt dat Paul van Ass aan moet blijven als bondscoach. Een nipte 40% is van mening dat de tweede plaats in Londen voor Van Ass met deze ploeg het maximaal haalbare is en antwoordde: “Nee, het wordt niet beter dan dit met hem.”
De overige 23% van de stemmers vinden dat Van Ass bondscoach moet blijven als de spelersgroep daar achter staat.
De KNHB heeft aangegeven na de evaluatie van de Olympische Spelen een besluit te nemen over de toekomst van bondscoaches Paul van Ass en Max Caldas

Comments (5)

 1. De vraag is wat van Ass nog kan toevoegen. Hij heeft het goed gedaan, maar ik vermoed dat het trucje nu wel is uitgewerkt.
  Kijk naar Australie, dat 2 jaar geleden heer en meester was op het WK. Het trucje van toen werkte niet meer.
  Ik denk dat van Ass slim genoeg is om in te zien dat hij met iets nieuws moet komen. Voorspelbaarheid ligt immers niet in zijn straatje. Dus, of we krijgen nog 2 jaar een revolutie of hij neemt met opgeheven hoofd afscheid. Ik denk het laatste.

 2. Misschien is het leerzaam om eens de reacties van bezoekers van deze site het afgelopen jaar terug te lezen over Paul van Ass. Als die een indicatie zijn van de kennis en het inzicht van de pollstemmers, heb je een aardige indicatie van de waarde van deze poll.

 3. 10 jaar lang heeft cliëntisme hoogtij gevierd. Konden voorheen nog internationals bepalen of ze wel of niet doorgaan, deze keer is afscheid genomen van de oudere internationals.
  (Knipperlicht Delmee zou 2004 stoppen …en enkele maanden later toch weer doorgaan met als resultaat een 4e plek in Beijng).
  Ik verwacht nu dat deze cyclus nu definitief doorbroken is die zowel door Oltmans, vd Heuvel en KNHB te lang in stand is gehouden.
  De manier waarop v Ass het deed is beneden elk niveau, maar het resultaat is dat we hockey hebben gezien van het aller hoogste niveau wat de laatste 10 jaar niet meer is getoond.
  Evers de Nooijer en Weusthof zijn gestopt, en als er nu ieder jaar fris bloed geruime tijd de kans krijgt aan te haken dan gaan we weer mooie tijden tegemoet.

 4. Van Ass heeft het prima gedaan en inderdaad Dino, gebroken met het recent kansloze verleden. Een verleden dat geen garantie was voor succes. Dat breken met een verleden gepaard gaat met wat ‘ongemakkelijkheden’,dat lijkt me iets dat we voor lief moeten nemen.
  Ik ben ook van mening dat sommige vastgeroeste zaken, lees spelers, soms met een dreun losgewrikt moeten worden:)
  Alle partijen zullen geleerd hebben en met name gezien hebben wat er mogelijk is met het Nederlands Elftal. Een en ander bekijkend op afstand, denk ik dat er grote behoefte was aan reuring, en dat Van Ass de juiste man op de juiste plaats was en de komende jaren is.
  Mensen, vergelijkbaar met situatie bij Ajax, die financieel onafhankelijk zijn en dus beslissingen kunnen en durven nemen niet op basis van ‘baanbehoud’ zijn een groot goed als dit ook nog gepaard gaat met kennis/inzicht.
  Wat een ieder ook vindt hier, de spelers en KNHB hebben het voor het zeggen en ik heb gevoel dat men samen nog lang niet klaar is.
  De grauwsluier over het Nederlands Elftal is na jaren eindelijk weg en daar zijn spelers en staf samen verantwoordelijk voor. Ik vind het knap.

 5. Tijdens de Olympische Spelen was het duidelijk dat er een “match” tot stand gekomen was tussen coach en spelers met als resultaat ZILVER.
  Never change a winning team !!

Reageer