Billy Bakker nieuwe aanvoerder van Amsterdam


Billy Bakker neemt bij Amsterdam de aanvoerdersband over van Taeke Taekema. De 23-jarige parel uit de jeugdopleiding van de landskampioen is buitengewoon vereerd om aanvoerder te worden van het vlaggenschip zijn club. Bakker heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers in het elftal van coach Taco van den Honert. Het aanvoerderschap is een logische stap in zijn ontwikkeling.
Visie op de lange termijn
Bakker over zijn nieuwe rol binnen het elftal: “Er komt een mooie nieuwe generatie aan bij Amsterdam en de beslissing om de band over te dragen van Taeke naar mij is er echt een voor de lange termijn. Taeke zal niet nog jarenlang in het eerste spelen en het is tijd dat er nieuwe leiders binnen het team opstaan. Ik kom natuurlijk uit de eigen jeugd van de club en ben er klaar voor om het team de komende jaren te leiden.”
Geen druk, wel verantwoordelijkheid
“Het is supermooi om aanvoerder te zijn van Amsterdam heren 1. Ik ben pas 23, dat is vrij jong om al aanvoerder te worden, maar ik heb zeker het gevoel dat ik er klaar voor ben”, aldus een trotse Bakker. Extra druk zegt de kersverse aanvoerder niet te voelen. “Ik voel niet echt meer druk, maar wel meer verantwoordelijkheid. Ik heb nu echt een voorbeeldfunctie, kan niet meer zomaar m’n koppie laten hangen.”
Over de nieuwe lichting spelers is Bakker enthousiast: “Nicki Leijs komt van Almere, speelt in Jong Oranje en is een erg goede speler. Uit de eigen jeugd is Casper Horn doorgestroomd naar de selectie, dat is ook zeker een talentje. Hopelijk gaan ze het goed doen. Het is ook de verantwoordelijkheid van mij en een aantal anderen in het team om die jongens zo goed mogelijk op te vangen en te begeleiden.”
Team is in balans
“We hebben weer een goed team dit seizoen. Er zijn natuurlijk een aantal ervaren spelers gestopt, maar we zijn wel mooi in balans. Hopelijk zijn Santi Freixa en Klaas Vermeulen er bij de start van de competitie weer bij. De titel verdedigen zal dit jaar erg zwaar worden. De concurrentie heeft zich behoorlijk versterkt en er zijn weer veel buitenlanders aangetrokken door verschillende teams. Ik denk dat er 4 à 5 teams zijn die voor de titel zullen gaan strijden, maar wij willen die uiteraard in Amsterdam houden.”
Niet alleen de titel is een doel voor Amsterdam, ook de cup van de EHL willen ze in Amsterdam graag een keer binnenhalen. Bakker: “Natuurlijk willen we de EHL heel graag een keer winnen, maar we moeten eerst maar het finaleweekend halen en dan kijken we weer verder. Ik denk dat het weer een mooi seizoen gaat worden.”
 

Comments (2)

  1. Gefeliciteerd Billy, You can do it, en het is je van harte gegund !

  2. Raoul Hoyng

    Billy,
    jarenlang heb ik de Amsterdam jeugd gevolgd. Voor mij was er toen steeds maar een die het echt zou gaan halen. En daar sta je dan op je 23ste als aanvoerder van een top collectief! Bil, je bent een weergaloos talent met een magisch gevoel voor bal en ruimte. laat jongeren een voorbeeld aan je nemen wat er kan gebeuren als ECHT talent kansen krijgt en benut. Wat zal Henk, je vader, trots zijn. Ken dat gevoel.

Reageer