Billy Bakker: "We beginnen weer op nul"

De Nederlandse hockeyers wonnen dinsdag ook hun vijfde en laatste groepswedstrijd op de Spelen. De euforie over de zege op Zuid-Korea was groot (4-2). Toch waarschuwde Billy Bakker voor al te veel optimisme. „15 punten uit 5 groepswedstrijden is geweldig”, jubelde de aanvaller. „Maar donderdag in de halve finale beginnen we weer op nul. Dan moeten we 70 minuten knallen.”
„We staan in de halve finale”, besefte Bakker. „Maar we kunnen ook nog naast een medaille grijpen. Natuurlijk mogen we even genieten. We hebben vijf sterke tegenstanders verslagen. Maar donderdag in de halve finale moeten we er weer staan”, aldus de maker van het vierde doelpunt van Oranje in het duel met de Koreanen.

Comments (5)

 1. Zo is dat Billy, maar ik heb zelden zo goed hockey van Oranje gezien de laatste 2/3 wedstrijden.
  Beide benen op de grond, passie en strijdlust en jezelf blijven
  dan komt het goed !!

 2. Vlugge Japie

  De oefenwedstrijden van Oranje staan in schril contrast met het vertoonde spel op deze OS. Ik ben echt onder de indruk van met name het verschil.

 3. Bijna on-Nederlands is het. Ik moet toegeven dat ik niet verwachtte dat de heren zich zo soeverein voor de laatste 4 zouden plaatsen. Ik dacht dat ze daarvoor kwaliteit tekort kwamen, en die gekke bondscoach….
  Hij heeft het toch nog voor elkaar, net op tijd. Ze ogen sterk, fit en in balans. Een medaille, welke kleur dan ook, is ze zeker gegund!!

 4. Wat Paul van Ass bereikt heeft met dit “materiaal” en ondanks sabotage van buitenaf en binnenin, is fenomenaal. Wat er verder in dit tournooi ook moge gebeuren: hij is momenteel de beste coach in de internationale hockeywereld. Met Max Caldas, Rick Charlesworth en Mark Hager erbij is de hockeywereld gezegend met uitzonderlijke topcoaches.

 5. Het wordt nu ook tijd dat de KNHB lering gaat trekken uit het
  selectie beleid van de afgelopen 10/20 jaren.
  – Bepaal jaarlijks een groep van 30-32 spelers
  – Geef talenten de tijd zich door te ontwikkelen
  – Laat spelers rijpen in de Hoofdklasse muv. uitzonderlijke
  talenten
  – Geef spelers geen platform om Cliëntisme te bedrijven
  – Trek lering uit de ravage die Delmee veroorzaakte in 2004

Reageer