Blessure Dwyer minder erg dan gevreesd

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

De knieblessure die Jamie Dwyer woensdagavond opliep in het duel met HGC is minder ernstig dan gevreesd, zo meldt het AD. Uit een scan bleek dat de 32-jarige Australiër van Bloemendaal geen scheur in zijn meniscus of kruisband heeft opgelopen, maar spelen kan Dwyer, die vier keer werd uitgeroepen tot beste speler van de wereld, voorlopig niet.

“Wellicht is er iets met het kraakbeen aan de hand,” zegt Bloemendaal-coach Dave Smolenaars. “Er komt misschien nog een kijkoperatie om de schade te bekijken en wat losse stukjes kraakbeen weg te halen. Het herstel duurt tussen de twee en tien weken.”

Dwyer kwam onzacht in aanraking met een HGC’er en moest van het veld worden gedragen. Mogelijk komen de wedstrijden voor de Euro Hockey League vanaf 22 april en zelfs de play-offs in de Hoofdklasse nog te vroeg voor de Australiër. “Het maakt me niet uit wanneer hij zich weer aansluit. Het gaat erom dat Jamie helemaal fit wordt,” vindt Smolenaars. “Hij wil volgend jaar op de Olympische Spelen ook nog mooie dingen laten zien.”

Bron: Algemeen Dagblad

Reageer