BNDeStem: "Breda versterkt zich spectaculair"

Op de dag dat de schoolvakanties in het zuiden van het land officieel zijn begonnen, heeft Breda zijn zaakjes wat betreft de mannen helemaal op orde.
Het team van Remco van Wijk is voorzien van een forse kwaliteitsinjectie met de komst van vier internationaal ervaren spelers.
De meest in het oogspringende versterking is Eric-Jan Iding. In het verleden speelde hij tien jaar voor HGC voordat hij in de zomer van 2010 koos voor een Spaans avontuur. De vleugelaanvaller ging in Madrid bij Club de Campo aan de slag waarmee hij de finale van de prestigieuze European Hockey League haalde. Inmiddels speelt Iding weer bij HGC. Hij maakt de overstap naar Breda samen met de Spanjaard Jorge Rodriguez.
“Tijdens een EHLweekeinde heb ik Rodriguez aangesproken op zijn plannen voor de toekomst”, zegt Van Wijk. “Via via wist ik dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Gezien de hoge werkloosheid in Spanje had hij wel oren naar een buitenlands avontuur. Hij spreekt Engels en in principe speelt hij de komende twee seizoenen bij ons.”
De club zorgt er via de eigen sponsors voor dat Iding en Rodriguez aan een baan worden geholpen. “Breda heeft in zijn netwerk veel bedrijven die onze spelers iets kunnen aanbieden op maatschappelijk gebied. Een ideale mix.”
Naast het internationaal gelouterde duo strikte Breda tevens twee Franse internationals: doelman Fabien Mazurier en middenvelder Niels Gagnard die een Nederlandse moeder heeft en die taal ook machtig is. Beiden komen over van Paris Jean-Bouin en gaan in Breda studeren. “Wij zorgen er vanzelfsprekend voor dat ze aan huisvesting geholpen worden”, laat Van Wijk weten.
Daarnaast worden uit de jeugd het trio Casper Kersten, Tim Jansen en Koen van Hattum overgeheveld. Daartegenover staat slechts het vertrek van Joep van Huizen die in het Rotterdamse Victoria een nieuwe club heeft gevonden.
Mede door het aanblijven van trainer Van Wijk, topscorer Jorgen Kwinkelenberg en oud-international Thomas Boerma is Breda er ten opzichte van vorig seizoen beduidend sterker op geworden. In een poule met Push, Rood-Wit, Union, Amersfoort en Nijmegen liggen er zeker mogelijkheden om bij de eerste twee te eindigen in de voorcompetitie van de overgangsklasse. Plaatsing voor de kampioenspoule, waarin de tickets voor de hoofdklasse verdeeld worden, lijkt een reële doelstelling. Dat vindt Van Wijk te makkelijk gesteld. “Het klopt dat we er vorig jaar dicht bij waren, maar je moet altijd afwachten of de nieuwkomers ook binnen het team passen. Natuurlijk streven wij het hoogste na. We gaan vaker trainen en hebben er goede spelers bij, maar dat is nog geen garantie voor succes.”
Bron: BNDeStem