Boerma: “Dit verlies doet heel veel pijn”

Het had een mooier afscheid moeten worden voor verliezend finalist Thomas Boerma. De verdediger speelde zaterdag tegen Amsterdam zijn laatste wedstrijd in het shirt van Bloemendaal. De oud-international kiest voor zijn werk en speelt volgend seizoen bij Overgangklasser Breda.

Boerma omschrijft in de IJmuider Courant zijn gevoel na afloop van de verloren finale: “Met dit scenario heb ik geen rekening gehouden. We verdienden ook te winnen, zoals wij speelden in de tweede helft. Nee, dit verlies doet heel veel pijn”.

Ondanks het mislopen van de landstitel kan Boerma, na zeven jaar in de verdediging van Bloemendaal, terugkijken op een mooie periode bij de Mussen. “Ik heb een fantastische tijd gehad hier, al zal het nu even duren voordat ik dat besef.”

Aanvoerder Teun de Nooijer, die door een achillespeesblessure niet in actie kon komen tijdens het finaleduel, spreekt zijn waardering uit voor de verdediger. “Thomas kan waanzinnig hockeyen, zoals hij vandaag ook weer liet zien. Er is geen spits die graag ‘op hem staat’. Je kan hem een keer voorbij gaan, twee keer, misschien drie keer. Maar hij staat altijd weer voor je neus. We hadden Thomas liever een ander afscheid gegeven. Hoe dan ook: Hij gaat gemist worden, ook gewoon omdat hij een fantastische kerel is.”

Bron: IJmuider Courant

Reageer