Boerma doet stapje terug bij Breda

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Thomas Boerma speelt volgend seizoen voor het naar de Overgangsklasse gepromoveerde Breda, zo meldt de club in een persbericht. De oud-international speelt al zeven seizoenen in de verdediging van Bloemendaal. Met de oranjehemden werd hij de afgelopen vijf jaar landskampioen en in 2009 winnaar van de EHL. De verdediger speelde 66 interlands en maakte deel uit van de Olympische ploeg van 2008.

“Met het aantrekken van Thomas onderstrepen wij onze ambitie voor de komende jaren. Maarten Janus, al jaren een vaste kracht bij Breda Heren 1 en goede vriend van Thomas, heeft ons met elkaar in gesprek gebracht. Ook de goede band tussen Thomas en Remco van Wijk – jarenlang speler en tot vorig jaar assistent-trainer/coach bij Bloemendaal – heeft bijgedragen aan een succesvolle afronding van de gesprekken. Het is natuurlijk prachtig om zo’n speler aan de groep toe te kunnen voegen. Dit heeft ongetwijfeld een positief effect op het verder versterken van de groep.” zegt Robbie Pastoor, verantwoordelijk voor Tophockey bij Breda.

Breda en Boerma hebben een jaar geleden al contact gehad over een transfer, zo meldt de website BN de Stem. De verdediger kwam namelijk tot de conclusie dat topsport en een maatschappelijke carrière moeilijk samengaan. “Daarom had ik in 2008 na de Olympische Spelen in Peking besloten om te stoppen bij het Nederlands team. De vele trainingen en wedstrijden vielen nauwelijks meer te combineren met mijn baan. Vorig jaar heb ik besloten om ook bij Bloemendaal afscheid te nemen om me meer op mijn werk te kunnen richten.”

Comments (8)

 1. Holy shit, dat zijn nog eens geinige transfers! Veel succes daar! Wist niet dat Thomas Boerma speelde met de gedachte te stoppen met tophockey.

 2. te stoppen met tophockey?

 3. bloemendaal is toch wat anders dan ’t net gepromoveerde breda… dus dat kan je wel zien als stoppen met tophockey ja

 4. of een stap binnen tophockey? of is alleen het beste team tophockey?

 5. jaaa… multi interpetabel… laten we zeggen EHL en hoofdklasse is sowieso tophockey!Breda heeft dan wel een vrij makkelijk jaar gehad,en ovk is weer wat anders dan 1ste klasse! dus ben benieuwd hoe ze het gaan doen volgend jaar! 1 ding is zeker Boerma is absoluut een versterking voor breda

 6. Floppieenteun

  Respect en succes voor Boerma, prima speler! Mooi schrijven ook over het vertrek van Boerma op de site van HC Bloemendaal. HC Bloemendaal mist volgend seizoen minimaal twee belangrijke spelers, Dwyer en Boerma. Ben benieuwd naar Stijn Jolie, de broer van de grote Jolie. Is het verschil tussen de top van de eerste klasse en de top van de hoofdklasse niet te groot? En waarom is Stijn Jolie niet al eerder weggehaald door een topclub? Aan de andere kant heeft het bestuur van HC Bloemendaal bewezen meestal met goede, passende, aankopen te komen. Denk wel dat HC Bloemendaal de huidige selectie op 2 a 3 posities moet doorselecteren met eigen jeugd en/of gerichte aankopen.

 7. Super voor Boerma en inderdaad jammer voor Bloemendaal!! Ik vind hem de beste verdediger ever, Breda gaat hier veel plezier aan beleven.

 8. @floppieenteun

  verschil top eerste klasse???? Almere deed dit jaar mee in top/subtop overgangsklasse he!! je loopt een jaartje achter. 🙂

Reageer