Bomans weken niet inzetbaar voor Pinoké

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Pinoké-speler Balder Bomans is naar eigen zeggen ongeveer vijf weken uitgeschakeld. De middenvelder scheurde tijdens de wedstrijd tegen Tilburg vorige week zondag zijn buitenste kruisband en moest daardoor de topper tegen Laren afgelopen zondag vanaf het balkon aanschouwen.

“Normaal gesproken staan er zes weken voor mijn blessure, maar we proberen het genezingsproces te versnellen. Er zit nu een stalen frame om mijn knie waar ik zelfs mee moet slapen. Dat helpt goed bij het herstel. Als de pijn het toelaat, ga ik eind van de week samen met Jan (fysiotherapeut van Pinoké, red.) een beetje fietsen en op de crosstrainer staan.”

Voor de ploeg van coach Giles Bonnet komt de blessure van Bomans op een ongelukkig moment, want er staan nog een aantal zeer belangrijke wedstrijden op het programma. “Ik denk dat de ploeg er goed voorstaat en dat ze het wel redden zonder mij. Voor mij persoonlijk is het jammer dat ik de wedstrijden tegen Bloemendaal en Amsterdam niet kan meespelen, maar ik ben er van overtuigd dat het goed komt met het team.” Mochten de hockeyers van Pinoké de stijgende lijn vasthouden, dan is de betrouwbare middenvelder in ieder geval op tijd fit voor de play-offs.

Reageer