Bondscoach van Ass houdt zijn opties open

Het is nog niet duidelijk of bondscoach Paul van Ass aanblijft bij Oranje. Tegenover het ANP laat de 51-jarige van Ass weten dat hij eerst met de KNHB om de tafel gaat zitten voordat hij uitspraken doet over eventuele contractverlenging. “Mijn 2-jarige contract is in elk geval afgelopen. Laten we nu alles nog even open houden. Dit was station nummer 1.”
Niet alle doelstellingen zijn volgens van Ass gehaald: “Ik wilde mooier gaan hockeyen en ook meer aanvallend gaan spelen, met meer doelpunten. Dat is gelukt. Maar ik wilde natuurlijk alles, ik wilde meteen doorstoten naar de absolute wereldtop. Dat is net niet gelukt. Daar gaat het uiteindelijk wel om. Maar ik denk het het wel goedkomt.”
De kritiek op van Ass was niet mis toen hij begin dit jaar Teun de Nooijer en Taeke Taekema buiten de selectie hield. Vervolgens mocht De Nooijer wel naar de Spelen en Taekema niet.
De vervanger van Taekema, Mink van der Weerden, heeft op de Olympische Spelen uitstekend gespresteerd. Zijn prestaties rechtvaardigden de keuze van de bondscoach. Van een lange neus richting de pers wilde van Ass echter niet spreken.

Comments (10)

 1. Ik denk dat het Nederlands Team een prima prestatie heeft neergezet en dat Van Ass daar zeker zijn steen fors aan heeft bijgedragen, maar inzake de kwestie TdN en TT blijkt het adagium “c’est le ton qui fait la musique” zwaar de boventoon voeren.
  Dat heeft hij gewoonweg niet goed gedaan, hoe goed hij de rest wellicht wel heeft gedaan.

 2. Half NL is bevooroordeeld dat hockey een kaksport is. Helaas met van As als woordvoerder voor de mannen wordt dit nog extra benadrukt. Tevens heeft hij zoals bekend de selecties niet helemaal fair en op tijd compleet gemaakt.
  Toch mijn complimenten, van As heeft een berg kritiek over zich heen gehad en met een zilveren medaille als resultaat mag hij trots zijn en laat hij zien dat het merendeel van NL het fout had wat betreft hem als coach. Ook de beslissing om Taekema thuis te laten was absoluut de goede. Persoonlijk vond ik zelfs dat de Nooier niet echt meer een meerwaarde was…. Anyway, mooie toekomst tegemoet met een coach die gevaarlijke beslissingen durft te nemen.

 3. Paul van Ass heeft met de zilveren plak het gelijk aan zijn kant gekregen, gefeliciteerd!
  Zijn communicatie het afgelopen half jaar was zowel qua inhoud als qua klank (te grote aardappel in zijn keel) bepaald niet optimaal. Gelukkig waren de kijkcijfers uitstekend en staat hockey in Nederland nog beter op de kaart. Als van Ass nu nog een cursus gewoon Nederlands gaat volgen, dan komt de hockeysport hopelijk van zijn bekakte/elitaire imago af.

 4. @Bwillem, wat een kansloze reactie om iemand te beoordelen op uiterlijk of hoe iemand praat .

 5. Het elan is terug in het Nederlands Elftal: jong en gretig. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest.
  Kennelijk zijn de juiste beslissingen genomen door de staf. Wie de uitspraken van Van Ass in de laaste 8 maanden afzet tegen wat we gezien hebben in Londen, kan alleen maar constateren dat wat de ‘boswachter’ voor ogen had, is uitgekomen: Jonge spelers zijn (bevrijd) opgestaan en het is bovendien weer plezierig naar het NL elftal te kijken. HULDE !

 6. @BWillem
  dat je die eerste alinea nog uit je keel kon krijgen? maar ja, daar kon je niet omheen hè?

 7. De ophef rond Van Ass is volgens mij niet naar aanleiding van zijn selectiebeleid (m.u.v. de keuze T&T in januari), maar meer door de manier waarop hij het doet… De manier van hockey die hij voor ogen had is altijd wel duidelijk geweest

 8. Hoop dat de KNHB iets verder kijkt dan een zilveren medaille!!!

 9. @Hockey en waar moeten ze dan volgens jou naar kijken?
  De Nederlandse mannen hebben eindelijk weer het publiek op de banken gekregen, het elftal is dusdaning verjongd dat deze generatie nog vele toernooien meekan. In de communicatie is van Ass weleens tekort geschoten dat hebben we allemaal gehoord en gezien, verder heeft de man het geweldig gedaan en ipv steeds maar achterom te kijken kunnen we beter vooruit kijken.

 10. Communicatie is van secundair belang. Het resultaat en spel op de spelen, is waar het omgaat.

Reageer