Breda trots op revolutionair waterveld Push


Foto: © Hanneke Bantje
De Bredase wethouder van wonen en leven, dhr. B. Bergkamp, opende dinsdagmiddag trots het revolutionaire Aquapush miniveld bij Push.Het waterveld wordt niet meer besproeid maar van onder af bewaterd en is daardoor overal gelijk.
Herman Kruis, een van de initiatiefnemers, wees er op dat de kans op blessures door gebruik van dit nieuwe veld zal afnemen.Een veld waar geen sproei installaties meer nodig zijn betekend een enorme besparing op water. Vooral in warme omstandigheden waarbij ook in de rust de sproeiers volop worden aangezet om het veld weer glad te krijgen. Ook zijn droge plekken verleden tijd waardoor de kans op blessures wordt verkleind. “Hoe dieper het veld onder water staat hoe langzamer de bal gaat. “Dus als je met 2-0 voor staat en deze voorsprong wil houden dan kan je door middel van het veld te laten zakken het veld langzamer maken en moeilijker bespeelbaar. Grote kans dat je dan de voorsprong behoudt. Met andere woorden als dit waterveld alle testen heeft doorstaan, en daar vertrouwen voor 100% op, en we volgend jaar een hoofdveld hebben met dit systeem moet de bond de regels gaan aanpassen.
Trots was ook voorzitter Luc Augustijn: ” We staan met Push midden in de maatschappij. Een milieubewuste groene vereniging. Naast dit duurzame veld denken we ook al aan zonnepanelen op het dak van ons clubhuis. We hebben in Breda de hoogste hockeydichtheid van Nederland en we zijn ambitieus. Zowel heren als dames 1 staan klaar om volgend seizoen de hoofdklasse te betreden. Dat we ons zo kunnen manifesteren komt omdat we terug kunnen vallen op veel deskundige vrijwilligers.”
Sales manager Nico Littooij van Desso, de leverancier van het kunstgras, stond glimmend van trots na te genieten. ” Supertrots dat het eerste Aqua push veld in Breda ligt bij Push. Als eerste in de hele wereld. Als we groen licht krijgen om in september een groot veld neer te leggen dan komt de hele wereld hier heen.”

Comments (9)

 1. De Mestkever

  BetekenD?
  Veld ligt er verder super bij. Dit wordt echt de toekomst.

 2. Wat eerste van de wereld vorig jaar in Afrika werd al op zon veld gespeeld!!!!!

 3. Toch wel slecht als je de hoogste hockeydichtheid van Nederland hebt en geen team in de hoofdklasse hebt spelen?!

 4. De Mestkever

  Reden dat wij in Breda geen teams in de hoofdklasse hebben is simpel: geen universiteit

 5. Of teveel clubs? breda, push, zwart-wit etc. den bosch (vergelijkbare stad) heeft bv ook geen universiteit. En tilburg wel maar die staan er dan bv weer niet in. (ook eerst te veel clubs)

 6. Dat heeft Den Bosch toch ook niet?

 7. Maar de helft van de (heren)hoofdklasseclubs zit in een universiteitsstad, dus dat zou het excuus niet moeten zijn.

 8. Den bosch ligt op kleine afstand van uni’s til eind en uut. tilburg jarenlang hoofdklasser geweest. Bredase talenten vertrekken naar randstad en gaan daar hockeyen

 9. Excuus. Eigenheimers, geen bereidheid tot investeren in Topsport door gemeente, geen geld bij verenigingen (enige met suikeroom is Breda, maar ome Aad is daar de mentaliteit beu).

Reageer