Bloemendaal breidt familie Jolie uit

Foto © AlmereVandaag

Stijn Jolie speelt volgend seizoen voor regerend landskampioen Bloemendaal, dat meldt Almere Vandaag. Jolie, de jongere broer van Bloemendaal-verdediger Wouter Jolie, speelt al vanaf zijn jeugd bij Almere. Op zeer jonge leeftijd ging hij naar Heren 1 waar hij uiteindelijk acht seizoenen speelde.

Twee jaar geleden was er al sprake van een transfer naar de club uit Bloemendaal, maar dat is niet doorgegaan in verband met een naar zijn eigen zeggen ‘te grote stap’.

Almere promoveerde vorig seizoen onder de naar HGC vertrekkende coach Alejandro Verga naar de Overgangsklasse waar het tot lang heeft meegestreden om de play-offs. In de zaal promoveerde Almere met Jolie naar de Hoofdklasse.

Bron: Almere Vandaag

Comments (34)

 1. Logisch! Waanzinnig goede hockeyer! Zal wel een klap voor Almere zijn.

 2. Knalpot

  Heeft Bloemendaal überhaupt wel een eigen jeugdopleiding?

 3. Waterman

  Hele mooie aanvulling voor de selectie van Bloemendaal, hoop dat Stijn zich net zo ontwikkelt als Wouter.

  Nu nog een strafcorner kanon van formaat en Bloemendaal kan volgend jaar wel de dubbel pakken.

 4. @Knalpot Bloemendaal heeft zeker een eigen jeugdopleiding en speelt met meerdere jeugd teams landelijk. Tevens zitten er een aantal jeugdleden in het Nederlands A en B, die hopelijk door zullen stromen naar H1.

  De gemeente Bloemendaal telt 22.035 inwoners en heeft 3 grote hockeyclubs (Bloemendaal, Rood-Wit en HBS) – dit is een iets kleinere vijver om uit te vissen dan bv Amsterdam of Rotterdam. Hierdoor is de kans een klein dat er in je eigen jeugd opleiding spelers tussen zitten die een wereld niveau aan kunnen: de huidige selectie van Bloemendaal (zonder Jamie) telt 7 internationals, 3 voormalig internationals en 4 jong-oranje spelers.

  Bij elk van de 4 play-off clubs is er slechts een klein deel eigen jeugd. Bij OZ en Rotterdam is een groot deel van de selectie buitenlander.

 5. Dit is een verlate 1 aprilgrap zeker? Van vorig jaar 1e klasse (meegetraind en te licht bevonden) naar volgend jaar Hoofdklasse bij de Landskampioen is onwerkelijk.

  Dacht dat je voor Bloemendaal toch wel echt minimaal bij een jeugdselectie moet zitten om überhaupt op gesprek te komen.

  Uiteraard alle succes gewenst, maar snap er echt geen zak van.

 6. Beste Canon,

  Zou je mij svp kunnen vertellen hoeveel buitenlanders er bij OZ en Rdam in het eerste spelen?

  And when you are at it: hoeveel eigen opgeleide spelers er hier op de spelerslijsten staan? En dan natuurlijk ook even tellen bij Bloemendaal?

  Dank!

 7. Ik heb het al zo vaak gezegd; juist Bloemendaal zou moeten kijken naar bijv. Den Bosch dames en Barcelona(voetbal). Bloemendaal heeft zoveel goede spelers dat het makkelijk de EIGEN jeugd een kans kan geven om ervaring op de doen! Maar Bloemendaal haalt liever ook nog eens de jeugd van andere verenigingen. Maar de 3 van Mep en F. de Ridder zijn vervolgens ook niet de “aankopen” die het gaan doen voor Bloemendaal. Dus klopt het beleid van geen kanten. Over 2 jaar is het spelen-met-De-Nooijer-effect ook weg en dan….?

 8. gerard jozefzoon

  beste Frank,

  Den Bosch dames ? ga maar is goed kijken hoe goed de jeugd van Den Bosch presteert tot aan meisjes a1! NIET!
  In de A komen ineens allerlei meisjes van andere clubs omdat denbosch natuurlijk gezien wordt als de dames club van Nederland en dan gaat het prima inderdaad. Kan je dat wel opleiden noemen Frank?
  Wist trouwens niet dat er 3 jongens van Mep bij Bloemendaal spelen? Wist jij dat Bloemendaal dit seizoen 3 Jongens uit a1 heeft laten debuteren? Weet jij hoeveel goals Roel Bovendeert dit seizoen gemaakt heeft ? Heb jij gekeken bij bijvoorbeeld de EHL gekeken Frank en gezien dat de mensen op wie je in je vorige stukje doelde gewoon volop meedoen en zeker niet onderdoen ondanks hun leeftijd en eerder iets toevoegen ? Frank je bent een geweldige hockeykenner daar is volgensmij iedereen wel uit op dit forum.. misschien dat jij Met jou geweldige visie na Londen gewoon het stokje van Paul van As moet overnemen? Of misschien toch scheidsrechter?

  succes en ik hoor het wel

 9. Goede hockeyer en zal waarschijnlijk voor bloemendaal een goede breedte versterking zijn. Frank er spelen maar 2 jongens van MEP… Zij ontwikkelen zich beide erg goed en zijn beide basisspeler. Dat ze misschien nog niet het verschil maken is niet gek, want dat kunnen op die leeftijd alleen spelers met de klasse van de Nooijer. Over 2 jaar is de Nooijer waarschijnlijk weg, maar dan zullen van puffelen en de jongens van mep verder zijn in hun ontwikkeling.

 10. heel simpel, talent zit overal, van kleine tot grote club. Tijdens de ontwikkeling van die talenten stappen ze over en komen ze uiteindelijk samen bij de clubs die al met al de beste opleiding kunnen bieden. Ga eens na waar alle internationals ooit zijn begonnen, veel gewoon bij een regioclubje en later overgestapt naar een grote betere jeugdopleiding in de regio… Zo werkt het al jaren en zo zal het blijven gaan… iets mis mee? Nee het is gewoon een feit, al jaren! Dat er genoeg “grote” clubs zijn die amper aandacht geven aan de jeugdopleiding, daar zou je wel wat mee moeten!

 11. @Joost

  Onzin! Die grote clubs die vaak geen goede opleiding hbben lokken de talenten uit de omgeving. Kijk naar Den Bosch waar de talenten van Dames I niet (of amper) uit de eigen opleiding komen, maar gewoon vanuit naburige clubs gelokt worden voor het ‘grote’dames I. Bij Bloemendaal is het motto dan: “Dan speel je met ’s werelds beste hockeyer Teun de Nooijer en is je kans op Oranje veeeeel groter.

 12. Haha Frank diep begraven!!

 13. Beste Gerard,

  Wist trouwens niet dat er 3 jongens van Mep bij Bloemendaal spelen?
  Wist jij dat Bloemendaal dit seizoen 3 Jongens uit a1 heeft laten debuteren?
  Weet jij hoeveel goals Roel Bovendeert dit seizoen gemaakt heeft ?
  Heb jij gekeken bij bijvoorbeeld de EHL gekeken Frank en gezien dat de mensen op wie je in je vorige stukje doelde gewoon volop meedoen en zeker niet onderdoen ondanks hun leeftijd en eerder iets toevoegen ?
  Frank je bent een geweldige hockeykenner daar is volgensmij iedereen wel uit op dit forum..
  misschien dat jij Met jou geweldige visie na Londen gewoon het stokje van Paul van As moet overnemen? Of misschien toch scheidsrechter?

 14. Frank,

  Waarom herhaal je de woorden van Gerard zonder hierop te reageren?

 15. Daar ging wat fout in bovenstaande reactie….

  Komt die opnieuw!:
  Wist trouwens niet dat er 3 jongens van Mep bij Bloemendaal spelen? ANTWOORD: Ok, het zijn er 2… pfff
  Wist jij dat Bloemendaal dit seizoen 3 Jongens uit a1 heeft laten debuteren? ANTWOORD: echt waar???!!?? 3 al? en opgeleid sinds de E-jeugd natuurlijk anders gaat jou theorie over Den Bosch niet op!
  Weet jij hoeveel goals Roel Bovendeert dit seizoen gemaakt heeft ? ANTWOORD: Nee, geen idee? Roel… van MEP?
  Heb jij gekeken bij bijvoorbeeld de EHL gekeken Frank en gezien dat de mensen op wie je in je vorige stukje doelde gewoon volop meedoen en zeker niet onderdoen ondanks hun leeftijd en eerder iets toevoegen ? ANTWOORD: Ja ik heb Bloemendaal zien verliezen van OZ en zag geen enkele jeugdspeler iets toevoegen!
  Frank je bent een geweldige hockeykenner daar is volgensmij iedereen wel uit op dit forum.. ANTWOORD: Dank!
  misschien dat jij Met jou geweldige visie na Londen gewoon het stokje van Paul van As moet overnemen? ANTWOORD: zou dit VOOR Londen kunnen gebeuren? Of misschien toch scheidsrechter?ANTWOORD: Helaas, ik heb geen kaart, dat is een andere Frank….

 16. Ik vond Glen schuurmam tijdens de EHL toch echt 1 van de beste op het veld.

 17. But he is right..

 18. Gerard jozefzoon

  Frank.. je geeft geen antwoord op mijn eerste en denk ik toch cruciale vraag. Ik zal het nog een keer doen maar dan anders.. Jij beste Frank vindt het dus beleid dat een club zoals dus bijvoorbeeld Den Bosch ( en ik weet ook wel dat als je mijn vorige stukje nooit gelezen had je dat waarschijnlijk niet eens wist omdat je inderdaad je HUISWERK niet doet en zelfs als je dat wel deed totaal geen kennis van zaken hebt) vanaf een jaartje of 17 meisjes van buitenaf verkiest boven eigen jeugd die jarenlang in lijnteams gespeeld hebben en vervolgens misschien doorstromen naar dames 1?

 19. Gerard jozefzoon

  Ps:

  Dat vindt jij dus de ideale opleiding?
  lijkt overigens ook verdomd veel op de manier
  hoe barca al jaren te werk gaat..

 20. hockeyliefhebber

  mensen wat een onzin word hier allemaal geposst zeg!
  we gaan het hele punt te boven dat het fantastisch voor S. Jolie is dat hij zo’n mooie stap in zijn cariere gaat maken!!
  ik heb de privelege gehad om hem een aantal keer te zien hockeyen in mijn leven en het is gewoon een fantastisch talent!
  SNELHEID
  TECHNIEK
  UITHOUDINGSVERMOGEN
  OVERZICHT
  PASSING
  dingen die stijn allemaal onder de knie heeft
  hij gaat (en moet) nog veel leren maar felicitaties zijn ter plaatse!!
  hoop dat iedereen dit soort andere texten lekker op hockeyuitslaggen.nl zet ofzo en het hier gewoon over S. Jolie heeft

  groet

 21. Beste Gerard,

  Wat ik bedoel te zeggen dat Den Bosch Dames 1 de jeugd(lees: meisjes uit A1) een kans geeft! Dat is een goed beleid. Of vervolgens deze jeugd weer hun “eigen” jeugd is dat is een ander verhaal. En, inderdaad, kun je dat beleid(=ingekochte jeugdleden van buitenaf) weer ter discussie stellen. Echter als deze meisjes weer beter zijn dan hun eigen opgeleide meisjes is het een terechte keuze, maar geeft aan dat ze zelf niet goed genoeg opleiden.

  Dan kun je het hebben over huiswerk maken en vallen over 2 of 3 spelers. Dat zijn hele leuke wetenswaardigheden voor de statistieken, maar geen noodzakelijke kennis om een inhoudelijke discussie te voeren over beleid.

 22. @ Frank

  Over die ingekochte jeugdleden gaat het nu juist. Dat is een beleid van Den Bosch (en ook Bloemendaal!) dat niet gericht is op de eigen jeugdopleiding, maar op het acquireren van goede jeugdsp(e)el(st)ers uit de omgeving. Veel van de eigen jeugdspeelsters van Den Bosch die het niet halen, omdat er betere uit de omgeving (dus geen eigen kweek!) gehaald worden, verdwijnen naar andere verenigingen. Daarom is het niet juist om Bloemendaal en Den Bosch te kwalificeren als clubs die het van de jeugdopleiding moeten hebben. Als de jonge spelers die indertijd bij Kampong door Bloemendaal zijn weggeheeld nog bij Kampong gespeeld zouden hebben, had je een andere competitie gehad. En Kampong heeft een goede jeugdopleiding, maar verliest de goede spelers aan clubs die meer bieden. Jammer en slecht voor de competitie.

 23. @Kenner

  ls de jonge spelers die indertijd bij Kampong door Bloemendaal zijn weggeheeld nog bij Kampong gespeeld zouden hebben, had je een andere competitie gehad. En Kampong heeft een goede jeugdopleiding, maar verliest de goede spelers aan clubs die meer bieden. Jammer en slecht voor de competitie.

  Deze spelers waren bij Kampong nooit uitgegroeid tot zulke goede spelers…

 24. kampong moet inderdaad beter leren spelers vasthouden
  de club met de beste spelers staat bovenaan
  (dwyer/de nooijer)
  regel lekker dat ze op je club komen spelen en je wordt kampioen
  verder niet te veel huilen over clubs die dat soort zaken wel goed regelen
  het is inderdaad een sof voor de competitie als alle goede spelers bij 1 club een beetje mooi gaan staan wezen: vooral de damescompetitie heeft hier heel veel last van : leuk hoor den bosch weer kampioen

 25. @Knarf

  Nee, Bloemendaal haalde die spelers weg bij Kampong omdat ze nog niet zo goed waren, maar wel in de nationale selecties zaten??? Kom op zeg. Bloemendaal aast op (en koopt weg!) uiteraard alleen toppers!!!

 26. Even een Reactie uit Rotterdam, er zitten hier slechts drie ‘buitenlanders’ in de selectie: Child, Knowles en Archibald. En ben blij dat ze er zijn, geweldig om naar te kijken.

  Voor de rest vind ik het een zinloze discussie, alle hoofdklasseclubs trekken extern talent aan, de een in mindere mate dan de ander, maar ik kan me die keuze goed voorstellen. Bij Rotterdam heeft het beleid: Buitenlanders halen om een topclub te worden gewerkt, eigen talenten als Hertzberger, Rischen, Gerretesen, Blaak blijven nu bij de club, en internationals als Van der Horst en Weusthoff komen nu naar Rotterdam vanwege die ambitie.

  Ik geef ons trouwens een zeer goede kans tegen Bloemendaal!

  Veel kijkplezier bij de playoffs allen!

 27. @kenner Lees de Hockey magazine van deze maand, daarin zeggen Boerma en Kessing het zelf: Bloemendaal is onvergelijkbaar. Uiteraard waren zij al goede spelers toen ze voor Kampong speelden, echter zij hadden nooit dezelfde progressie doorgemaakt als bij Bloemendaal. Kijk bv naar Quirijn Caspers, bij Bloemendaal was er een grotere kans dat hij zich had ontwikkeld tot NL11 speler. Dat is ook een van de redenen waarom Vermeulen vorig jaar naar Amsterdam is gegaan.

 28. Stijn! je bent een held! mag ik je shirtje? !! gefeliciteerd en laat al deze stuurlui lekker aan wal blijven! 🙂

 29. @knarf

  Juist! Met de ‘worst voohoudend’ als je bij ons komt, wordt de kans op Oranje veel groter, worden de talentvolle spelers verleid, overgehaald, gekocht, etc. Dat is nu net wat ik bedoel. Je onderschrijft mijn mening alleen maar! Topclubs worden alleen maar sterker doordat ze een enorme zuigkracht (lees financiele armslag) hebben op de talentvolle jeugd. Lekker zo doorgaan en dan hebben we in de toekomst alleen nog maar 4 play-offclubs bij de dames en de heren en de rest ia alleen maar vulling voor de competitie. Blijft een slechte ontwikkeling.

 30. @Kenner? Onjuist: de ontwikkeling zit hem niet in geld. De ontwikkeling zit in kennis, stijl, hard werken en het creeeren van een goed team. Hockey is een stuk meer dan 11 individiuele spelers…

 31. @kenner

  jeugdopleiding van Kampong, vanaf de D-jeugd t/m de A-jeugd stroomt daar ook talent uit de regio binnen… is overal hetzelfde en is geen probleem. Als jij talent hebt en je zit bij Phoenix (niks ten nadele van de club phoenix) en je wil hogerop zit je bij Kampong beter… zo werkt het… Volgens mij kwam vd Pols uiteindelijk daar ook vandaan en werd ook gezien als eigen jeugd kampong…

 32. beste allen,
  Kijk bij de top jeugd naar de standen en je ziet dat Kampong met alles meedoet gevolgd door Pinoke waar Ma1 nog niet mee doet. Vororal bij Kampong passen ze het in hun eerste teams en Pinoke en aantal andere club(amsterdam) ook Bij Bloemendaal ligt daar de concentratie niet. Al een tiental jaar draait het om heren 1 met de sportieve gevolgen van dien. De meeste titels in de geschiedenis(na 1945 he), de leden hebben al een keer moeten slikken, en Teun wordt al jaren betaald door een kleine(fysiek) lid wien

  Kampong en Pinoke hebben in de top jeugd op dit moment de beste jeugd. De eerste al jaren de tweede is een nieuwkomer. die clubs (En zo ook Amsterdam en Den Bosch) willen in een later stadium hun jeugd ten gelde maken. Bloemendaal heeft nog nooit zo gewerkt en wel zeer succesvol. Daar ligt de totale focus op heren1. Een bewuste keuze. de leden hebben al een keer moeten bijschuiven. in kleine kring is bekend dat Teun, de absolute topper en roerganger, betaald wordt door een klein(fysiek) lid, en zo vele.
  Hoop alleen voor Bloemendaal dat “iron” Teun nog even mee doet anders kan de aantrekkingkracht er wel een uit lopen. als je in amsterdam studeert waarom daar naar toe zonder……. Club als Laren en bloemendaal leven van. Het individuele kapitaal. Hobbiesten met te veel geld . Ik koop die speler wel. stof tot nadenken voor de hele hockeyend nederland

 33. Heren, heren wat een emotie allemaal. Het clubhoppen van spelers is al tientallen jaren aan de gang en versterkt na de financiële impulsen, destijds begonnen bij Oranje Zwart. Waarom die impulsen? Simpel omdat OZ talent vroeger en masse richting het westen vetrok, moesten financiën en buitenlanders OZ een nieuwe status geven. Dit proces heeft zich naar alle hoeken van Holland Hockeyland verspreid.
  Dit is inherent aan de pyramidale competitie structuur: uiteindelijk blijven alleen de sterksten over. Die trekken naar de hoofdklasse clubs. Ook broertje Jolie, geef hem eens ongelijk.
  Het neemt niet weg dat zelfs Bloemendaal niet eeuwig aan de top blijven, maar het moet gezegd ze doen het nog steeds goed. Met spelers van buiten, maar hoe dan ook met de charme van een familieclub, waarvan er (helaas) nog maar weining in de Hoofdklasse zijn.
  Het is voorspelbaar dat de top nog verder versmald gaat worden als de OVK zal worden teruggebracht van 24 naar 12 clubs, om zo een betere aansluiting met de Hoofdklaase te bewerkstelligen. Of dit een gewaagde verwachting is? De toekomst zal het leren.

 34. mensen serieus. get a life.

Reageer