Claushuis: Mijn fobie is weg

Niet alleen de 12-0 zege van Bloemendaal op het Wit-Russische Stroitel Brest was memorabel, ook entree van doelman Mike Claushuis leverde gesprekstof op. De reserve-goalie mocht na 35 minuten zijn opwachting maken als vervanger van Jaap Stockman.

“Nee, dit waren niet mijn eerste EHL-minuten”, lacht Claushuis na de monsterscore. “Ik heb ook al een keer tegen Poznan gekeept. En ook vorig seizoen, in Parijs, heb ik gespeeld. Ook toen tegen een Oostblokker trouwens.”

“Maar dit is de eerste keer dat er tijdens de EHL niets geks gebeurd als ik aan het keepen ben. Of ik krijg een rare tegengoal, of ik kom vreemd in beeld. Maar zaterdag viel het volgens mij mee. Mijn fobie in de EHL is weg, haha.”

Lees het gehele artikel op NUsport.nl

Comments (12)

 1. Allerslechtste keeper van de dames en heren hoofdklasse, te dik en dus te traag. Welke goede keeper gaat nu achter Jaap Stockman op de bank zitten? Bij elke prijs heeft hij niks bijgedragen en toch voorop lopen, heel gênant. Maar zo maakt die wel wat mee in zijn leventje…

 2. floppieenteun

  Niet mee eens, Jaap Stockman is absolute top, net als Vogels de afgelopen jaren. Mike Claushuis verder een prima keeper met een uitstekende mentaliteit, eentje die er alles aan gaat doen zolang Stockman geblesseerd is.

 3. Goede mentaliteit? Deze veel te dikke Claushuis? Laat me niet lachen. Je hebt nu eenmaal geen uitstekende mentaliteit als je te dik bent om een echte hoofdklassekeeper te zijn. Er alles aan doeN? Begin dan maar met afvallen en dus minder zuipen. Hij is nu de zwakste schakel bij Bloemendaal en daar wordt ook intern over gesproken, ver van het doel spelen is dus het credo.

 4. en zie vandaag….; 3-3 dankzij onze moddervette mike!

 5. floppieenteun

  Voor de goede orde, als ik als coach moest kiezen tussen Stockmann en Claushuis zou ik ook voor Stockmann kiezen, en er zijn nog wel meer goede keepers in de hoofdklasse, o.a. Jenniskens en van Essen, geloof alleen niet dat je helemaal niets kan als je tweede keeper bij Bloemendaal bent. Hij zit wekelijks op de bank bij topwedstrijden, traint tussendoor met de beste spelers, ga ervan uit dat hij daar een hoop van leert. Wat de wedstrijd van afgelopen zondag betreft, lag niet alleen aan de keeper net zoals de keeper er in z´n eentje ook niet voor heeft gezorgd dat OZ werd verslagen woensdag jl, tegen OZ heeft hij prima gekeept en afgelopen zondag was het niet voldoende.

 6. Ik vind mikie echt geen slechte keeper, hij kan hele goede momenten hebben en wat mindere. Het enige probleem met mikie is dat hij dus niet heel erg constant is.
  Ik train regelmatig met mikie en het is een jongen die altijd gewoon heel erg ze best doet. Ook op trainingen! En denk dat dit (hoe lullig het ook is voor Jaap) een mooie beloning is voor zijn inzet op trainingen!

 7. Frank

  Ik zie wel uit je reacties dat je echt verstand van het spelletje hebt!!
  Wat een treurigheid om op zo’n manier iemand de grond in te schrijven.
  Wordt een vent en spui je kritiek face to face in plaats van jezelf belachelijk te maken op een internetforum!

 8. Dank je wel, Bart voor het compliment! Vandaag gekeken naar Kampong Bloemendaal en wederom heb ik gelijk! Is er een overeenkomst tussen puntenverlies en meedoen van Corpulente Claushuis? JA! Treurig is zijn verschijning, niet mijn analyse.. Ik heb hem dit overigens ook face2face al eens gezegd, dus hier sla de plank mis. Overigens ga jij ook niet de boeken in als de beste keeper van Pinoke….

 9. .. dus snap ik wel dat je Mike verdedigt.

 10. Beste Frank

  Dat je mij aanvalt vind ik allemaal prima. Ik in al mijn hoofdklassejaren nooit gepretendeerd een topkeeper te zijn. Er was alleen 7 jaar niemand die mijn stokje vernam, vandaar dat ik tm mijn 33e onder de lat van Pinoke stond. Sorry dat ik je tijd tijdens wedstrijden van Pinoke verpest heb. Er zijn overigens mensen op Pinoke die een andere mening dragen.
  Het is een beetje jammer van je dat je een jongen van 21 de grond in probeert te schrijven. Als jij denkt dat deze jongen geen inzet en mentaliteit heeft, dan nodig ik je graag een keer uit om een training te komen bekijken!
  Verder vraag ik me af wat je met deze stukjes wilt bereiken. Iedereen weet dat je reservekeeper vaak minder zal brengen dan je eerste keeper, dat is ingecalculeerd.
  Dat je eerste keeper door een constructiefout van zijn handschoen geblesseerd raakt niet.
  Jammer dat de rest van het team zijn kansen niet benut want dan was er verder niet zo veel aan de hand.
  Frank het zou leuk zijn als je een paar constructieve adviezen zou kunnen geven, zonder het op de man te spelen, daar hebben we allemaal wat aan.
  Ik hoor het wel van je op een dinsdagavond rond een uur of 8.
  Groeten

  Bart

 11. Beste Bart, leuk te zien hoe jij je pupil verdedigt. Daar mag Mike blij mee zijn! Ik snap het ook wel; het laatste wat je wilt is dat hij nog minder gaat keepen. Je hebt een belang bij Bloemendaal en ik niet. Ik heb niks tegen Mike, sterker, ik ken hem niet eens goed. Maar ik heb wel verstand van hockey en zie dat hij ten eerste te dik is en dat hij niet goed genoeg keept voor dit niveau. Nu uit zich dat ook. Tegen Kampong weer, dit waren tegengoals die er bij Stockman niet in waren gegaan. Ik was erbij en de tv-samenvatting bevestigde mijn ervaringen.

  Ben ik te hard voor Mike? Wellicht in jouw ogen, maar het is juist Mike’s houding buiten en rond het veld die ervoor zorgt dat hij zichzelf in deze situatie brengt. Voorop bij een feestje, nadrukkelijk aanwezig(lees: grote mond) En nu moet hij het laten zien en doet dat vervolgens niet. Bloemendaal heeft jaren lang gegokt en dat ging goed tot nu. Bloemendaal zal ongetwijfeld play offs en zelfs weer kampioen worden. Maar wel terugdenken aan deze serie.

  Groet, Frank
  PS: die dinsdag sla ik over, dan train ik namelijk zelf…

 12. Frank

  Jammer dat je de dinsdag moet overslaan. Misschien zou het je beeld over de houding van Mike binnen de ploeg iets kunnen wijzigen.
  Mocht we elkaar eens langs de velden treffen dan zou ik het waarderen als je mij aanspreekt.
  Ik ga een goede discussie nooit uit de weg.
  Groeten

  Bart

Reageer