Comments (15)

 1. sjoerd bisschop

  Jolie laat zijn man heerlijk lopen bij de derde goal typisch momentje van balwatching

 2. Ja en Taekema levert de bal in voor de 1-0 en let ook lekker op bij een bal die door de cirkel komt en maar net gemist word door een Spanjaard.

 3. Jolie begon ook niet in de basis, dus van Ass heeft eindelijk ook door dat Jolie niet in vorm is. Maar ja , zoveel corners en er maar twee maken is ook niet optimaal.

 4. Laten we het eens over de Nooijer hebben die het hele toernooi al niet presteert en zelfs slecht speelt.. Eist alle vrije slagen op maar is geen toegevoegde waarde.. ondanks het niet al te sterke team… toch te oud aan het worden?

 5. @Joep

  Haha sorry maar ik weet niet welk toernooi jij kijkt. Vannacht was De Nooijer niet zoals wij hem kennen maar in de poule was hij toch echt wéér een van de uitblinkers. Voegt juist iets extra’s toe omdat hij van simpel hockeyen een ware kunst maakt. Knapt verdedigend ook veel werk op. Verliest de bal niet op cruciale plaatsen, op zijn eigen helft eigenlijk bijna niet. In de buurt van de cirkel van de tegenstander heb ik hem ook een paar ballen in zien leveren maar ook een paar briljante passes zien geven.
  Dat hij misschien niet zo in vorm is als hij kan zijn, daar kan over gediscussieerd worden maar de vraag of hij nog iets toevoegt is wat mij betreft echt bizar.

 6. Ik denk dat de ervaren internationals knettergek worden van Van Ass en zijn naieve manier van werken. Het begint genant te worden om elk toernooi zo te schutteren.

  Maar goed. Een paar jaar geleden stonden de echte mannen op en stuurden Bellaart nar huis. De vraag is hoeveel echte mannen dit oranje telt.

  Dat het zo niet langer kan is wel duidelijk.

 7. @Allen, wie zou de kar wel kunnen trekken? Ik vraag me af of het wegsturen van de coach de beste oplossing is. En in dit team zitten zoals John al zei geen echte leiders die de coach weg sturen.

 8. Dan maar hopen dat er bij de bond echte leiders zitten. Die ene die gelijk had is er niet meer.

  Max Caldas zei laatst dat het niet zozer gaat om het winnen maar om het winnende programma in de aanloop naar een toernooi. Goed punt. Ik denk dat van Ass dit karwei behoorlijk heeft onderschat. Hij heeft zich er een jaar doorheen gebluft maar hij valt wederom door de mand. De spelers zijn onvoldoende voorbereid om een toernooi te winnen. Ik vind het trouwens niet juist om de magere resultaten op de spelers af te schuiven, die coach selecteerd en is verantwoordelijk.

  Wie dan wel? Een vakman: Marc Lammers.

 9. Floppieenteun

  Ben het volkomen met John eens. van Ass presteert tot nu toe niet, en om presteren ( lees punten halen ) draait het in de topsport. Vage beslissingen zoals; Kemperman thuis laten, Veering naar voren schuiven ( en daarmee onrust creeren in een selectie die voornamelijk uit Amsterdam en Bloemendaal spelers bestaat ), de Nooijer z´n aanvoerdersband afnemen en ga zo maar door. Van Ass moet goud halen op de OS, anders gaat hij de geschiedenis in als een kleurloze, slecht presterende bondscoach. Naar mijn mening tijd voor een echte vakman; Caldas, Lammers, Bovelander en/of de Nooijer (spelercoach).

 10. Met de laatste 2 berichten eens!
  @ Floppueenteun .. mooi rijtje met namen maare, Caldas is al de coach van de dames hea 😉

 11. Floppieenteun

  @Kim, je hebt gelijk, hij zal wel niet weg gaan bij de dames en waarom zou hij ook weggaan? Prima coach die al goede resultaten behaald heeft.

 12. @Kim en Floppieenteun ,
  Caldas is er echt nog niet. Die moet zich nog bewijzen.CT en EK moeizaam. Ook geen echte leiders in het team van de dames. Maartje wordt gewoon heel erg omhoog gestoken,krijgt alle vertrouwen en moet het nu laten zien. Hoop dat zij die de druk aan zal kunnen.Het leiderschap van Booy is nog niet geevenaard. Caldas heeft mij teveel mooie uitspraken maar ik vind hem juist in de pers helemaal niet duidelijk en consistent overkomen. Ook is zijn selectiebeleid niet transparant. Aardige man,goede trainer,veel ervaring als speler ,maar wat heeft hij als coach nu eigenlijk al laten zien ?
  De tijd zal het leren!
  Volgens mij moet van Ass gewoon maar doorgaan en als straks Balkenstein en Evers ook weer meedoen is er weer wat meer ervaring en leiding in het team,denk ik.
  Marc Lammers lijkt me overigens een goed alternatief.

 13. Selectiebeleid bij dames is juist wel transparant. Iedereen weet exact op welke data er selecties bekend worden en op welke punten dat bepaalt zal worden.
  Weer terug naar de heren.. Sfeer is erg goed in de groep.. misschien te goed? Is het meer een leuk tripje dan een toernooi waar jongens van mannen worden gescheiden?!

 14. @Beleid,even terug naar de dames:
  bij de insiders en de hockey.nl misschien bekend , maar het is allemaal niet zo duidelijk voor mensen die het hockey gewoon volgen !

 15. Klopt misschien maar denk dat dat ook niet echt prioriteit heeft toch? Snap wel wat je bedoeld want op deze manier is het lastige ‘kant kiezen’ bij situatie als bijvoorbeeld bij Wieke Dijkstra maar dat is denk ik een erg slecht voorbeeld.. maar die waarheden liggen bij Caldas+staff!, de groep en Dijkstra zelf.
  Al met al snap ik je zeker! maar ach.. wie zijn wij 😉

Reageer