De kop is eraf: Lammers gestart bij de Red Lions


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gisteren stond Marc Lammers als kersverse nieuwe bondscoach op het trainingsveld van de Belgische hockeyers. Het doel: een medaille op een groot toernooi.
Stadsgenoten Jeroen Delmee (red. assistent coach) en Marc Lammers reisden gisteren af naar Boom, een plaatsje ten zuiden van Antwerpen. Delmee kent de Belgische selectie inmiddels door en door terwijl Lammers de ploeg leerde kennen door videobeelden en het bezoeken van wedstrijden.
Flink aan de bak ging de Belgische ploeg nog niet onder leiding van Lammers, want Delmee nam het voortouw terwijl Lammers observeerde. Na twintig minuten ging Lammers in groepjes aan de slag.
Tegen het AD vertelt Lammers dat hij nog nooit aan een klus is begonnen om te continueren wat er al is. Dat is saai volgens de oefenmeester. “Ik wil vooruit”, zegt Lammers stellig. Het doel is daarom ook: over een paar jaar een medaille halen op een groot toernooi.
En dát is ook precies wat België wil: omhoog. Dat de Red Lions het in hun mars hebben om te groeien blijkt wel uit de afgelopen tijd. De nationale ploeg is naar de achtste plek gestegen op de wereldranglijst en wisten het op de Olympische Spelen in London tot de vijfde plaatst te schoppen. Daarnaast is de jongste lichting onder 21 en 18 jaar Europees kampioen.
België is in opmars en wil aan de hand van Lammers de volgende stap maken naar de top. Het doel is duidelijk, maar Lammers zegt wel: “ ’s nachts mag je dromen van een medaille op de Spelen van 2016, overdag moeten je er keihard aan werken.”
Bron: AD
Foto: Ben Haak

Reageer