De Nooijer niet op 4-Nations Cup

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Teun de Nooijer zal tijdens de 4-Nations Cup in Amstelveen (25 juni-3 juli) niet in actie komen. De aanvoerder van Oranje kampt al weken met een enkelblessure en moest daardoor de tweede finalewedstrijd tegen Amsterdam en de kwartfinale van de EHL tegen Oranje Zwart aan zich voorbij laten gaan. Beide wedstrijden gingen verloren. In samenspraak met bondscoach Paul van Ass is besloten om de middenvelder van Bloemendaal rust te geven.

“Voor mijn blessure had ik met Paul afgesproken dat ik gewoon de 4-Nations Cup zou spelen en het vierlandentoernooi in Duitsland niet,” zegt De Nooijer op Hockey.nl. “Maar nu hebben we het omgedraaid om mijn lichaam maar zoveel mogelijk rust te geven zodat ik wel het voorbereidingstoernooi in Duitsland kan spelen en, hopelijk, het EK in Mönchengladbach.”

“Ik sluit volgende week wel gewoon weer aan bij de groep. Dan gaan we behandelen. Dat betekent dat ik nu even helemaal niets doe. Op advies van de dokter, Wart (van Soest, red.). Ik slik wel wat medicijnen, maar verder doe ik niets. Dus niet lopen of fietsen in de sportschool. Even helemaal niets. Laat het lichaam maar even helemaal weer herstellen. Wanneer ik weer op het veld sta, is nog onduidelijk. Maakt ook niet uit. Er is geen enkele haast. Het belangrijkste is dat ik weer helemaal gezond en fit word.”

Bron: Hockey.nl

Reageer